Nyhetsflöde

  • Alla
  • Nyhet
  • 2019
  • 2018
  • 2017

Läsklanen: Enligt lärarna är gemensamma lästunder det bästa sättet att främja läsning bland barn

Kopiostos och Finska kulturfondens gemensamma projekt Läsklanen för lågstadie- och grundskolor syftar till att främja läsning bland barn på ett nationellt plan. Inom projektet har vi från skolorna i målgruppen samlat in idéer för hur man kan främja läsning bland barn. Vi fick in svar från nästan 700 skolor, det vill säga omkring 30 procent av alla skolor i målgruppen.
Läsa mera

Projektet Läsklanen belönar planer för utveckling av skolbibliotek med över 600 000 euro – pristagarna har nu offentliggjorts

Kopiostos och Finska Kulturfondens gemensamma projekt Läsklanen, som syftar till att främja läsning bland barn, donerade 602 000 euro till skolbibliotek i lågstadie- och enhetsskolor. Pengarna delades ut till skolor som belönats med priser i en tävling för utveckling av skolbibliotek. Bland 450 ansökningar valdes 281 ut. Det som de skolor som nådde topplaceringar har gemensamt är flerspråkighet, internationalitet och kreativa utvecklingsplaner.
Läsa mera

Kopiosto redovisade 35 miljoner euro i upphovsrättsersättningar

Kopiosto redovisade år 2017 totalt drygt 31 miljoner euro i upphovsrättsersättningar till utövande konstnärer, upphovsmän och förläggare. Ersättningar redovisades till rättsinnehavarna både personligen och via organisationer som representerar dem. Centralen för audiovisuell kultur AVEK, som verkar i anslutning till Kopiosto delade ut över 3,6 miljoner euro till den inhemska audiovisuella kulturen år 2017.
Läsa mera
Mera aktuellt