Luovan työn tukija

Tuemme monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.

Lue lisää AVEKista

Turvaa AVEKin tulevaisuus

AVEKin rahoitus vuodelle 2022 uhkaa puolittua. Tarvitsemme tekijöitä auttamaan meitä, jotta voisimme auttaa tekijöitä.

Osoita tukesi

  • Kirjoita päättäjälle sähköposti, jossa kerrot, miten AVEK on sinua tukenut. Mikä merkitys AVEKin tuella oli hankkeellesi? Mitä tapahtuu, jos AVEKin tukea ei jatkossa enää ole?
  • Osoita tukesi somessa. Kirjoita postaus, jossa kuvailet AVEKin merkitystä sinulle tai audiovisuaaliselle alalle. Tägää meidät ja käytä aihetunnisteita #AVEKtukee #AVEKjatkoon
  • Ole yhteydessä alan järjestöön/yhteisöön ja pyydä heitä osoittamaan tukensa julkisesti AVEKille.

Kiitos tuestasi!

Lisätietoja johtajamme Ulla Simosen blogikirjoituksessa

Kuukauden nosto

Metsämaisema, puita

Toukokuussa elokuvan kehittämistukea myönnettiin muun muassa Eija-Liisa Ahtilan Heijastus metsästä -työnimellä kulkevalle elokuvalle, joka käsittelee metsää ja sen esittämiseen liittyviä kysymyksiä.

Kuva: Eija-Liisa Ahtila, Heijastus metsästä (työnimi) / Kristallisilmä Oy

Tutustu kaikkiin tukipäätöksiin

Tilaa AVEK tiedottaa -uutiskirje

Uutiskirjeessä kerromme tukiemme hakuajoista ja tehdyistä päätöksistä. Jaamme myös ajankohtaisia av-alan kuulumisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa AVEK tiedottaa -uutiskirje

Tutustu tukipäätöksiimme!

Dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukipäätökset julkaistaan sivuillamme kuukausittain. Koulutustuen, kurssituen, kansainvälistymistuen, audiovisuaalisen kulttuurin tuen sekä CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukien päätökset julkaistaan mahdollisimman pian tuesta päättävien kokousten jälkeen.

Tukipäätökset

 

Usein kysyttyä

Miten toimitan hakemukseni AVEKiin? Voinko hakea tukea useammalle eri teokselle yhtä aikaa? Hakujärjestelmä ei toimi, mitä teen? Kauanko päätösten tekeminen kestää? Mihin toimitetaan tuen loppuselvitys? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiostamme.

Iltapäivä AVEKin kanssa -podcast

Podcastissa AVEKlaiset kutsuvat kiinnostavia tekijöitä keskustelemaan ajassa liikkuvista aiheista. Jaksojen teemat vaihtelevat käsikirjoittamisesta ja dokumenttisarjoista mediataiteen kansainvälistymiseen ja elokuvien vaikuttavuustyöhön.

Kuuntele podcast

Kopiosto – esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla se varmistaa, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Etusivu

Anna valtuutus ja varmista Kopiosto-korvaukset

Hanki lupa teoksen käyttöön