Luovan työn tukija

Tuemme monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.

Lue lisää AVEKista

Kuukauden nosto

Mediataiteen tuotantotukea sai syyskuussa Juhana Moisanderin vedenpaisumusmyyttiin perustuva Deluge (Hillstream Pictures). Videoinstallaatio on osa kolmen teoksen sarjaa, jonka aikaisempia osia ovat Ethology of a Man ja Temptation of Saint Anthony.

 

Deluge käsittelee ihmisten toiminnan seurauksia. Teoksessa on kuusikanavainen äänimaisema, ja visuaalisuudessa haetaan viitteitä eurooppalaisesta barokkimaalaustaiteesta.

 

”Teos pohjaa sekä Raamatun Vanhassa testamentissa ja muuten useassa kulttuurissa toistuvaan vedenpaisumusmyyttiin. Tarinaperinteessä Jumala palauttaa maailman alkutilaansa hukuttamalla ihmiset heidän pahojen tekojensa takia”, Moisander kuvailee. ”Aihe kytkeytyy myös tämän hetken yleismaailmalliseen huoleen ympäristön tilasta sekä pahenevista skenaarioista, jotka ovat syyseuraussuhteessa ihmisen toimintaan.”

 

Katso kaikki tukipäätöksemme

Tutustu tukipäätöksiimme!

Dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukipäätökset julkaistaan sivuillamme kuukausittain. Koulutustuen, kurssituen, kansainvälistymistuen, audiovisuaalisen kulttuurin tuen sekä CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukien päätökset julkaistaan mahdollisimman pian tuesta päättävien kokousten jälkeen.

Tukipäätökset

 

Usein kysyttyä

Miten toimitan hakemukseni AVEKiin? Voinko hakea tukea useammalle eri teokselle yhtä aikaa? Hakujärjestelmä ei toimi, mitä teen? Kauanko päätösten tekeminen kestää? Mihin toimitetaan tuen loppuselvitys? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiostamme.

AVEK tiedottaa -uutiskirje

Uutiskirjeessä kerromme tukiemme hakuajoista ja tehdyistä päätöksistä. Jaamme myös ajankohtaisia av-alan kuulumisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutiskirje!

Kopiosto – esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla se varmistaa, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Etusivu

Anna valtuutus ja varmista Kopiosto-korvaukset

Hanki lupa teoksen käyttöön