Luovan työn tukija

Tuemme monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.

Lue lisää AVEKista

Ajankohtaista

Yhden yön juttu -elokuvien ohjaajat kertovat saamansa tuen merkityksestä

AVEKin, Suomen elokuvasäätiön ja Yleisradion yhteisen Yhden yön juttu -hankkeen tuotantovaiheeseen valittiin kaksi lyhytelokuvaa: ohjaaja Antti Holman Kill Anneli sekä ohjaaja Jani Ilomäen Pupu ja Major Tom (työnimi), joista kumpikin saivat 65 000 euron tuotantorahoituksen.

Yhden yön juttu -hankkeeseen valittiin tuotantotuen saajat

AVEKin, Suomen elokuvasäätiön ja Yleisradion yhteisen Yhden yön juttu -hankkeen tuotantovaiheeseen on valittu kaksi tuotantoa.

Mediarata-tuen haku avoinna 4.6.-16.8.2019

Jaamme Mediarata-tukea mediataiteen tuotantokulttuuria edistäville hankkeille. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tarkoitukseen 200 000 euron erillisrahoituksen.

CreMA-haku auki 3.6.-1.10.2019

Luovien alojen ja muiden toimialojen osaamisen yhdistämiseen sekä yhteistyön ja liiketoimintamallien kehittämiseen tarkoitettua CreMA-avustusta voi hakea AVEK-hakujärjestelmän kautta.

AVEKin uudeksi tuotantoneuvojaksi ohjaaja-tuottaja Mikko Peltonen

AVEKille on valittu uusi dokumentti- ja lyhytelokuvista vastaava tuotantoneuvoja. Elokuun 26. päivä tehtävässä aloittaa ohjaaja-tuottaja Mikko Peltonen.

Taiteilija Saara Ekström aikaa tutkimassa

AVEK-palkinnolla vuonna 2018 palkittu taiteilija Saara Ekström keskittyy teoksissaan hajoamiseen ja näkymättömissä olevaan maailmaan, historiaan ja aikaan. ”Katoavaisuuden teemat ovat taiteen peruskuvastoa. Möyhin siis samaa kompostia kuin muut, mutta omalla tavallani”, Saara toteaa.

Avoinna olevat haut

Jatkuvien hakujen lisäksi tällä hetkellä haettavissa on:

 

CreMA-tuki. Haku auki 3.6.-1.10.2019. Lue lisää sivulta tukiohjeet kohdasta ”CreMA”.

 

DigiDemo-tuki. Haku auki 31.10.2019 asti. Lue lisää sivulta tukiohjeet kohdasta ”DigiDemo”.

Tutustu tukipäätöksiimme!

Dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukipäätökset julkaistaan sivuillamme kuukausittain. Koulutustuen, kansainvälistymistuen ja audiovisuaalisen kulttuurin tuet julkaistaan mahdollisimman pian tuesta päättävien kokousten jälkeen.

Tukipäätökset

 

Usein kysyttyä

Miten toimitan hakemukseni AVEKiin? Voinko hakea tukea useammalle eri teokselle yhtä aikaa? Hakujärjestelmä ei toimi, mitä teen? Kauanko päätösten tekeminen kestää? Mihin toimitetaan tuen loppuselvitys? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiostamme.

Lue uusin AVEK-lehti!

Toukokuussa julkaisimme AVEK-lehden tuplanumerona. Lehden teemoja ovat genre, draama, dokumentti ja tanssi.

 

Uusin AVEK-lehti

Kopiosto – esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla se varmistaa, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Etusivu

Anna valtuutus ja varmista Kopiosto-korvaukset

Hanki lupa teoksen käyttöön