Luovan työn tukija

Tuemme monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.

Lue lisää AVEKista

Kuukauden nosto

Kuva teoksesta Balvvosbaiki.

Helmikuussa myönsimme tukea esimerkiksi saamelaismuusikko Ánnámáretin ja mediataiteilija Marja Viitahuhdan teoksista Bálvvosbáiki, Sieidi ja Nuppi bealde koostuvalle videoteossarjalle. Teossarjan keskiössä ovat kuvan ja äänen, erityisesti joiun, suhde Saamenmaan luontoon ja ympäristöön.

Vuonna 2019 alkaneen projektin videoteokset pyrkivät visualisoimaan joikujen ajatukset ja aiheet käymällä vuoropuhelua joiun ja siihen punoutuvien musiikillisten eleiden kanssa.

Esimerkiksi teoksessa Bálvvosbáiki pohditaan, mistä nykypäivän palvontapaikka voi löytyä. Saamelaisen ajattelutavan mukaan koko ympäristö ja ihminen ovat yhtä. Siksi voi olla, että palvontapaikka on koko ympäristö. Videolla esiintyvän Ánnámáretin joiku yhdistyy kameran tarkentamiin kasvien yksityiskohtiin ja toisaalta avariin tunturimaisemiin.

”Pyrimme audiovisuaalisin keinoin kuvamaan sisäistä kokemusta, jota on vaikea sanoittaa, mutta jossa yhdistyvät vahva merkityksellisyys, etsiminen ja pitkän luonnossa kulkemisen toisenlainen ajantaju – tai sen puute”, Viitahuhta ja Ánnámáret kuvailevat.

Kuva: Marja Viitahuhta ja Ánnámáret

Tutustu kaikkiin tukipäätöksiin

Tilaa AVEK tiedottaa -uutiskirje

Uutiskirjeessä kerromme tukiemme hakuajoista ja tehdyistä päätöksistä. Jaamme myös ajankohtaisia av-alan kuulumisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa AVEK tiedottaa -uutiskirje

Tutustu tukipäätöksiimme!

Dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukipäätökset julkaistaan sivuillamme kuukausittain. Koulutustuen, kurssituen, kansainvälistymistuen, audiovisuaalisen kulttuurin tuen sekä CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukien päätökset julkaistaan mahdollisimman pian tuesta päättävien kokousten jälkeen.

Tukipäätökset

 

Usein kysyttyä

Miten toimitan hakemukseni AVEKiin? Voinko hakea tukea useammalle eri teokselle yhtä aikaa? Hakujärjestelmä ei toimi, mitä teen? Kauanko päätösten tekeminen kestää? Mihin toimitetaan tuen loppuselvitys? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiostamme.

Iltapäivä AVEKin kanssa -podcast

Podcastissa AVEKlaiset kutsuvat kiinnostavia tekijöitä keskustelemaan ajassa liikkuvista aiheista. Jaksojen teemat vaihtelevat käsikirjoittamisesta ja dokumenttisarjoista mediataiteen kansainvälistymiseen ja elokuvien vaikuttavuustyöhön.

Kuuntele podcast

Kopiosto – esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla se varmistaa, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Etusivu

Anna valtuutus ja varmista Kopiosto-korvaukset

Hanki lupa teoksen käyttöön

Lataa ©-info!

©-info on verkkosivuilta löytyvä kuvake, jota klikkaamalla saat sivustolla olevien sisältöjen tekijä- ja käyttöoikeustiedot. Kuvakkeen takaa löydät tiedon siitä, kuka sisällön – kuvat, artikkelit, videot ja muut materiaalit – on tehnyt ja tuottanut. ©-infon käyttö on maksutonta, ja kuvake voidaan liittää mille tahansa verkkosivulle.

©-info