Luovan työn tukija

Tuemme monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.

Lue lisää AVEKista

Ajankohtaista

Dokumenttisarjat – kuninkuuslaji vai kakkosvaihtoehto?

Podcastimme kolmannessa jaksossa puhutaan dokumenttisarjoista. AVEKin tuotantoneuvoja Mikko Peltosen kanssa keskustelemassa on Ylen elokuvatiimin tuottaja Erkko Lyytinen. Jaksossa kuullaan myös tuottaja Elina Pohjolan, leikkaaja Matti Näräsen, ohjaaja Joonas Berghällin, tuottaja Elli Toivoniemen sekä dokumenttisarjan päähenkilönä olleen Eva Wahlströmin mietteitä.

600 000 euroa luovan kulttuurin yrityksille: VR-hankkeessa pääsee kulkemaan dokumenttielokuvan keskellä

AVEK jakoi luovalle kulttuurille suunnattuja CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukia 602 400 euroa 52 hankkeelle. Hakemuksia vastaanotettiin syyskuun loppuun mennessä 222. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille myöntämästä määrärahasta.

Podcast: Kirjailijan vapaus, käsikirjoittajan työ

Podcastimme toisessa jaksossa aiheena on kirjan kirjoittamisen ja elokuvakäsikirjoittamisen erot. AVEKin johtajan Ulla Simosen kanssa keskustelemassa ovat elokuvaohjaaja ja esikoiskirjailija Reetta Aalto sekä elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, dramaturgi ja kirjailija Jan Forsström.

Lost Boys ja Aalto korona-ajan odottamattomia menestyjiä

Katsotuimpien kotimaisten dokumenttielokuvien top 10 -lista on kirjoitettu tänä syksynä uudelleen. Listalle on noussut peräti kaksi uutta AVEKin tukemaa elokuvaa: Virpi Suutarin ohjaama Aalto sekä Joonas Neuvosen ja Sadri Cetinkayan ohjaama Lost Boys. Näin siitä huolimatta, että koronatilanne on vähentänyt elokuvissa käyntiä.

Kuukauden nosto

Mediataiteen tuotantotukea sai syyskuussa Juhana Moisanderin vedenpaisumusmyyttiin perustuva Deluge (Hillstream Pictures). Videoinstallaatio on osa kolmen teoksen sarjaa, jonka aikaisempia osia ovat Ethology of a Man ja Temptation of Saint Anthony.

 

Deluge käsittelee ihmisten toiminnan seurauksia. Teoksessa on kuusikanavainen äänimaisema, ja visuaalisuudessa haetaan viitteitä eurooppalaisesta barokkimaalaustaiteesta.

 

”Teos pohjaa sekä Raamatun Vanhassa testamentissa ja muuten useassa kulttuurissa toistuvaan vedenpaisumusmyyttiin. Tarinaperinteessä Jumala palauttaa maailman alkutilaansa hukuttamalla ihmiset heidän pahojen tekojensa takia”, Moisander kuvailee. ”Aihe kytkeytyy myös tämän hetken yleismaailmalliseen huoleen ympäristön tilasta sekä pahenevista skenaarioista, jotka ovat syyseuraussuhteessa ihmisen toimintaan.”

 

Katso kaikki tukipäätöksemme

Tutustu tukipäätöksiimme!

Dokumentti- ja lyhytelokuvan sekä mediataiteen tukipäätökset julkaistaan sivuillamme kuukausittain. Koulutustuen, kurssituen, kansainvälistymistuen, audiovisuaalisen kulttuurin tuen sekä CreaDemo-, CreMa- ja DigiDemo-tukien päätökset julkaistaan mahdollisimman pian tuesta päättävien kokousten jälkeen.

Tukipäätökset

 

Usein kysyttyä

Miten toimitan hakemukseni AVEKiin? Voinko hakea tukea useammalle eri teokselle yhtä aikaa? Hakujärjestelmä ei toimi, mitä teen? Kauanko päätösten tekeminen kestää? Mihin toimitetaan tuen loppuselvitys? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastaukset UKK-osiostamme.

AVEK tiedottaa -uutiskirje

Uutiskirjeessä kerromme tukiemme hakuajoista ja tehdyistä päätöksistä. Jaamme myös ajankohtaisia av-alan kuulumisia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Tilaa uutiskirje!

Kopiosto – esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö

Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla se varmistaa, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Etusivu

Anna valtuutus ja varmista Kopiosto-korvaukset

Hanki lupa teoksen käyttöön