Uutisvirta

Sisältö suodatettu

Mediarata-tukea voi hakea 1.2.–14.3.2023

AVEKin Mediarata-tukea jaetaan tänäkin vuonna mediataiteen tuotantokulttuuria edistäville hankkeille. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä erillisrahoituksesta on jaettavissa tällä kertaa 173 000 euroa.
Lue lisää

Oppilaitoksissa kopioimiseen riittää jatkossa 20–20-säännön muistaminen

Opettajan työtä helpottava Kopioston kopiointilupa on uudistunut. Lähes jokaiselle oppilaitokselle ja kaikille korkeakouluille hankittu lupa mahdollistaa täydentävän materiaalin kopioimisen opetukseen, tekijänoikeuksia kunnioittaen. Nyt luvan kattavuutta on laajennettu ja lupaehtoja selkeytetty.
Lue lisää

Kopiraittilan pelejä nyt myös helpolla suomella

Kopioston ylläpitämä Kopiraittila-sivusto sai loppuvuodesta lisäyksen, kun mukautimme sisältöjämme helpolle suomen kielelle. Uudessa osiossa on tarjolla kaksi tekijänoikeuspeliä, Onnenpyörä ja Hedelmäpeli.
Lue lisää

Haemme osa-aikaista tilitysvalmistelijaa

Tule meille Kopiostoon työskentelemään luovan työn puolesta! Etsimme oikeudenomistajapalveluihimme määräaikaiseen työsuhteeseen osa-aikaista työntekijää tilitysvalmistelun avustaviin tehtäviin.
Lue lisää

Tukiohjeet päivitetty vuodelle 2023

Kaikkien tukiemme haku- ja tukiohjeet on päivitetty. Luethan ohjeet huolellisesti ennen hakemuksen jättämistä.
Lue lisää

Joulutoivotus Kopiostosta

Hyvää joulunaikaa! Toimistomme on suljettu 24.–26.12. Puhelinvaihteemme ja vastaanottomme ovat auki välipäivinä 27.–29.12. klo 9.–15.00.
Lue lisää
Suomen elokuvasäätiön logo, AVEKin logo, Ylen logo ja Kirkon mediasäätiön logo.

Hakuilmoitus ja seminaarikutsu: Uutta lasten lyhytelokuvaa -hanke

Uutta lasten lyhytelokuvaa -hankkeessa etsitään rohkeita ja uudenlaisia näytelmäelokuvia 10–12-vuotiaille varhaisnuorille.
Lue lisää

Marraskuussa tukea tulevaisuuteen katsovalle videoesseelle

Marraskuussa myönsimme tukea 31 hankkeelle yhteensä 137 777 €. Yksi tukea saaneista on Anu Pennasen kokeellinen videoessee Tästä 5, 50, 100 vuoden päähän.
Lue lisää

Luovalle alalle tärkeä lainsäädäntö eduskunnan käsittelyssä

Tekijänoikeuslain uudistamista koskeva hallituksen esitys on yhä eduskunnan käsittelyssä. Lausunnoissamme ja vaikuttamistyössämme painotamme, että lain on turvattava luovan alan tekijöiden ja muiden oikeudenhaltijoiden oikeudet.
Lue lisää
Kuva Sari Aaltosesta.

Elokuvaajalle maailma säkenöi kameran linssin läpi

Tarinat ovat kiehtoneet elokuvaaja Sari Aaltosta pienestä pitäen. Nyt hän haluaa elokuvan keinoin herättää tunteita, haastaa ajattelemaan – ja saada jopa ällistymään. Aaltoselle elokuvaaminen ei ole mikä tahansa ammatti vaan tapa olla olemassa.
Lue lisää

Kopiosto tilitti tekijöille ja kustantajille 3,6 miljoonaa euroa kopiointikorvauksia

Tilitimme 26:lle kulttuurin ja viestinnän eri aloja edustavalle jäsenjärjestöllemme 3,6 miljoonaa euroa kopiointikorvauksia. Summa sisältää toisen erän tekstien, kuvien ja nuottien kopioinnista tänä vuonna keräämiämme korvauksia.
Lue lisää

Kehittämöön haki ennakoitua enemmän tekijöitä

Kehittämö-ohjelmaan haki 164 tekijää, mikä on ennakoitua huomattavasti enemmän. Hakemusten joukosta valitaan kymmenen tekijää, jotka osallistuvat haun toiseen vaiheeseen.
Lue lisää

Digitoidun lehtiaineiston tutkimuskäyttö jatkuu vuosina 2023–2027

Kansalliskirjaston digitoimien sanoma- ja aikakauslehtien tutkimuskäytön mahdollistava uusi sopimus on solmittu vuosiksi 2023–2027.  Sopimus koskee mukana olevia yliopistoja ja korkeakouluja.
Lue lisää
Venla Suojala

Viestintäharjoittelussa oikeudenmukaisuuden asialla

Viestintäharjoittelijamme Venla Suojala saapui Kopiostoon marraskuun alussa. Kielitieteistä kiinnostunut harkkarimme kertoo esittelyssään, millaista kokemusta työtehtävissä pääsee hyödyntämään ja millaisia odotuksia hänellä on harjoittelulle.
Lue lisää

Tekijänoikeusoppimateriaalia tarjoava Kopiraittila käyttöön myös Espanjassa

Kopioston ylläpitämän Kopiraittilan espanjalainen versio Aula del Derecho de Autor on julkaistu Espanjassa lokakuun alussa. Sivuston on toteuttanut Kopioston sisarjärjestö CEDRO. Se katsoo, että kokonaisuus on hyvä lisä kasvatusalalle tarjottaviin immateriaalioikeuskoulutuksiin.
Lue lisää

Monimuotoisuuskysely lähetetään uudelleen tukea saaneille

Selvitämme AVEKissa, miten erilaiset vähemmistöt ovat edustettuna hakemuksissa ja tukipäätöksissämme. Alkuvuodesta lähtien audiovisuaalisen teostuen hakijat ja tuensaajat ovat saaneet hankkeiden monimuotoisuutta kartoittavan kyselyn. Vastausmäärän kasvattamiseksi lähetämme kyselyn uudelleen tukea saaneille.
Lue lisää

AVEKin aikataulut vuodenvaihteessa

Lue lisää

Haemme digitaalisen liiketoiminnan kehittäjää

Digitaaliset palvelumme ja markkinointimme ovat vahvassa kehitysvaiheessa. Haemmekin nyt digitaalisen liiketoiminnan kehittäjää kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen.
Lue lisää
Kuva: animaatio teoksesta

Lokakuussa tukea dokumentaariselle animaatioteokselle, joka tarkastelee avustettua lisääntymistä

Myönsimme lokakuussa tukea 13 hankkeelle yhteensä 151 000 euroa. Yksi tukea saaneista hankkeista on Vappu Tuomiston ja Matti Koskisen Making Babies -animaatioteos.
Lue lisää

Kopioston ja AVEKin lausunto Kulttuurialan tulevaisuustyöryhmän raportista

Kulttuurialan tulevaisuustyöryhmän ehdotukset seuraavalle hallituskaudelle sisältävät useita tärkeitä esityksiä luovan alan toimintaedellytysten parantamiseksi. Lausunnossamme opetus- ja kulttuuriministeriölle korostimme, etteivät ehdotukset saa jäädä vain esitystasolle, vaan niiden on johdettava myös käytännön toimiin.
Lue lisää
Lataa lisää