Luovan työn asialla

Me Kopiostossa mahdollistamme tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla varmistamme, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Olemme Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Lue lisää Kopiostosta

Ajankohtaista

Tekijänoikeusjärjestelmää voi kehittää ©-infolla

Verkossa on usein vaikea hahmottaa, millainen sisältöjen käyttö on luvallista ja mikä luvatonta. Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston hallitusneuvos Anna Vuopalan mukaan Kopioston kehittämä ©-info-kuvake tuo erinomaisesti näkyviin tekijänoikeuslain monimutkaiset säännökset ja ohjaa käyttäjää toimimaan oikein.

Leikkaaja Jussi Rautaniemi nauttii monipuolisesta työstään

Nuorena Jussi Rautaniemi haaveili elokuvien tekemisestä. Nyt, ammattileikkaajana hän häkeltyy edelleen mahdollisuudesta työskennellä unelma-alallaan.

Tutkimus: Yksityinen kopiointi pysynyt lähes ennallaan

Alkuvuonna julkaistun tutkimuksen mukaan yksityisessä kopioinnissa ei vuonna 2020 tapahtunut merkittäviä muutoksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että yksityisen kopioinnin kokonaismäärä oli vuonna 2020 noin 258–276 miljoonaa musiikki- ja videotiedostoa laillisina yksityisinä kopioina.

Esittelyssä Kopioston hallituksen uudet kasvot

Kopioston jäsenjärjestöt valitsivat joulukuisessa syyskokouksessa hallitukseen kaksi uutta jäsentä: pääluottamushenkilö Anu Kähkösen ja lakiasiainjohtaja Ismo Huhtasen. Anu edustaa Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL ry:tä ja Ismo lehtikustantajajärjestöjä. Tutustu heihin tarkemmin lukemalla haastattelu.

Miten saan Kopiosto-korvauksia?

Antamalla Kopiostolle valtuuden hallinnoida tekijänoikeuksiasi voimme huolehtia eduistasi ja oikeuksistasi. Maksamme vuosittain miljoonia euroja tekijänoikeuskorvauksia suoraan tekijöille sekä jäsenjärjestöjemme kautta. Huolehdimme, että saat teostesi käytöstä sinulle kuuluvat korvaukset.

 

Av-tekijänoikeussopimus av-tekijöille

Kopiosto-valtakirja tekstin ja kuvan tekijöille

Tietoa av-korvauksista

Hanki meiltä lupa teosten käyttöön

Teosten kopiointiin ja käyttöön yrityksissä tai oppilaitoksissa tarvitaan yleensä teosten tekijöiden ja kustantajien lupa. Meiltä saat kattavan luvan useisiin teosten käyttötilanteisiin, oli kyse televisio-ohjelmista tai kuva- ja tekstiaineistoista. Lupien myynnistä kerätyt korvaukset mahdollistavat luovan alan ja ammattimaisen sisältötuotannon tulevaisuuden.

 

Luvat teosten käyttöön

Yritysten kopiointiluvat

Tv-ohjelmien opetuskäyttö

Kopiosto Uutiset -uutiskirje

Kopiosto Uutiset ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä esittelemme luovan alan tekijöitä ja kerromme ajankohtaisista Kopioston ja tekijänoikeusalan tapahtumista.

Tilaa Kopiosto Uutiset

Hauska tapa oppia tekijänoikeuksia!

Kopiraittila on tuottamamme ilmainen, pelillinen verkkomateriaali tekijänoikeuksien opettamisen ja oppimisen tueksi. Sivusto tarjoaa pelillistä materiaalia peruskoulun eri luokka-asteille, lukioille ja ammatilliseen koulutukseen sekä opettajille ja opettajankoulutukseen.

 

kopiraittila.fi

AVEK – Luovan työn tukija

Osanamme toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee monimuotoista av-kulttuuria tekijänoikeusvaroin. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia.

Etusivu

Tuet ja hakuohjeet

AVEK tiedottaa -uutiskirje