Luovan työn asialla

Me Kopiostossa mahdollistamme tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön. Samalla varmistamme, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä. Olemme Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö.

Lue lisää Kopiostosta

Ajankohtaista

Marraskuun Kopiosto Uutisissa opetusministeri puhuu oppivelvollisuuden laajentamisesta. Taiteilijatreffeillä tapaat Elina Brotheruksen

Oppivelvollisuusuudistus tuo mukanaan avoimia oppimateriaaleja

Opetusministeri Li Anderssonin mukaan valmistelussa oleva oppivelvollisuuden laajennus ei ole vain mekaaninen uudistus, vaan laajempi ajattelutavan muutos. Myös koulutuksen nykyistä laajempi maksuttomuus korostuu reformissa: ”Yhteiskunnan tavoitteena on jatkossa varmistaa jokaiselle nuorelle mahdollisuus toisen asteen tutkinnon suorittamiseen.”

Tekijät ja kustantajat muistuttavat oppimateriaalin laadun merkityksestä

Oppimateriaalien tekijät ja kustantajat ovat huolissaan siitä, ettei laadukkaita, kustannettuja oppimateriaaleja enää arvosteta. Huoli liittyy oppivelvollisuusuudistukseen, jossa toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalit olisivat jatkossa opiskelijoille maksuttomia.

Tekijänoikeusbarometri: Luovan alan tekijöitä arvostetaan, tekijänoikeudet tärkeitä

Selkeä enemmistö suomalaisista pitää tekijänoikeuksia edelleen tärkeänä, kertoo uusi Tekijänoikeusbarometri. Myös tekijänoikeusjärjestöt ja -korvaukset koetaan tarpeellisiksi. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry tilaa tutkimuksen vuosittain Taloustutkimukselta.

Elina Brotherus käy dialogia eri taiteenlajien kanssa

Valokuvataiteilija Elina Brotherus inspiroituu taidehistoriasta, kirjallisuudesta ja arkkitehtuurista. Tärkeintä kuvissa on kuitenkin ihmisen läsnäolo.

Miten saan Kopiosto-korvauksia?

Antamalla Kopiostolle valtuuden hallinnoida tekijänoikeuksiasi voimme huolehtia eduistasi ja oikeuksistasi. Maksamme vuosittain miljoonia euroja tekijänoikeuskorvauksia suoraan tekijöille sekä jäsenjärjestöjemme kautta. Huolehdimme, että saat teostesi käytöstä sinulle kuuluvat korvaukset.

 

Av-tekijänoikeussopimus av-tekijöille

Kopiosto-valtakirja tekstin ja kuvan tekijöille

Tietoa av-korvauksista

Hanki meiltä lupa teosten käyttöön

Teosten kopiointiin ja käyttöön yrityksissä tai oppilaitoksissa tarvitaan yleensä teosten tekijöiden ja kustantajien lupa. Meiltä saat kattavan luvan useisiin teosten käyttötilanteisiin, oli kyse televisio-ohjelmista tai kuva- ja tekstiaineistoista. Lupien myynnistä kerätyt korvaukset mahdollistavat luovan alan ja ammattimaisen sisältötuotannon tulevaisuuden.

 

Luvat teosten käyttöön

Yritysten kopiointiluvat

Tv-ohjelmien opetuskäyttö

Kopiosto Uutiset -uutiskirje

Kopiosto Uutiset ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä esittelemme luovan alan tekijöitä ja kerromme ajankohtaisista Kopioston ja tekijänoikeusalan tapahtumista.

Tilaa Kopiosto Uutiset

Hauska tapa oppia tekijänoikeuksia!

Kopiraittila on tuottamamme ilmainen, pelillinen verkkomateriaali tekijänoikeuksien opettamisen ja oppimisen tueksi. Sivusto tarjoaa pelillistä materiaalia peruskoulun eri luokka-asteille, lukioille ja ammatilliseen koulutukseen sekä opettajille ja opettajankoulutukseen.

 

kopiraittila.fi

AVEK – Luovan työn tukija

Osanamme toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee monimuotoista av-kulttuuria tekijänoikeusvaroin. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia.

Etusivu

Tuet ja hakuohjeet

AVEK tiedottaa -uutiskirje