Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Sopimusdokumentit

Mikäli av-tekijällä ei ole mahdollisuutta sähköisen sopimuksen tekemiseen, voi sopimuksen tehdä paperilomakkeella. Sopimusdokumentteja voi ladata ja tulostaa tältä sivulta tai tilata Kopiostosta.

Koska Tekijänoikeussopimus tehdään av-tekijäjärjestön kanssa, on kullekin järjestölle oma sopimusdokumenttinsa. Sopimuksen tekeminen ei pääsääntöisesti edellytä järjestön jäsenyyttä.

Tekijäominaisuus

Tekijänoikeusopimuksessa av-tekijä yksilöi, missä ominaisuudessa hän tekee sopimuksen. Av-tekijä voi esimerkiksi ilmoittaa tekevänsä sopimuksen kuvaajan ja ohjaajan ominaisuudessa. On tärkeää, että av-tekijä huomioi kaikki ominaisuudet, joissa hän toimii. Tarvittaessa sopimuksen voi tehdä useamman av-tekijäjärjestön kanssa.

Tekijä voi kuitenkin tehdä Tekijänoikeussopimuksen samassa ominaisuudessa vain yhden av-tekijäjärjestön kanssa. Syynä tähän on se, että yksinoikeutta ei voi luovuttaa kuin yhdelle taholle kerrallaan.

ENNEN KUIN TÄYTÄT TEKIJÄNOIKEUSSOPIMUKSEN, LUE TÄMÄ


Tekijänoikeusjärjestöjen toimintaan vaikuttaa vuoden 2017 alusta uusi laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista. Lain tavoitteena on edistää tekijänoikeushallinnon avoimuutta ja hyvää hallintotapaa.

Oheiseen dokumenttiin on koottu ne lain edellyttämät tiedot, jotka jokaiselle Tekijänoikeussopimuksen antavalle oikeudenomistajalle tulee kertoa ennen valtuutuksen antamista. Lue siis tämä teksti ennen kuin teet Tekijänoikeussopimuksen. Tekstissä kerrotaan esimerkiksi oikeudenhaltijan valintamahdollisuuksista.

Tekijänoikeussopimus tullaan uudistamaan tämän vuoden kuluessa uuden lain mukaiseksi.

Sopimuksen postittaminen

Tekijänoikeussopimuksen paperilomakkeesta yksi kappale jää tekijälle itselleen ja toinen postitetaan henkilötietolomakkeen kera Kopiostoon, joka huolehtii Tekijänoikeussopimusten keräämisestä ja toimittamisesta sopimuksen järjestöosapuolelle.

Sopimuksen postittaminen on ilmaista, kun kuoreen kirjoitetaan seuraavat tiedot:
Kopiosto ry
Tunnus 5000467
TEKIJÄNOIKEUSSOPIMUS
00003 Vastauslähetys

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun