Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiointiluvat yrityksissä ja järjestöissä

Tutkimusten mukaan yrityksissä ja organisaatioissa työntekijä kopioi, tulostaa tai tallentaa keskimäärin 100 sivua vuodessa tekijänoikeuden suojaamaan aineistoa. Lisäksi kopioita jaetaan organisaation sisällä muun muassa sähköpostilla ja intranetissä. Tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa kopioidaan ja skannataan painetuista julkaisuista, kuten kirjoista, lehdistä, erilaisista raporteista ja nuottijulkaisuista, sekä tulostetaan ja kopioidaan internetistä. Kun yrityksessä kopioidaan tai tulostetaan ja jaetaan paperilla tai digitaalisesti tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa, kopiointiin ja kopioiden välittämiseen digitaalisesti tarvitaan aina oikeudenomistajan lupa.

Kopiostosta yritys saa keskitetysti toiminnassaan tarvitsemansa kopiointiluvat. Lupa kopiointiin on järjestetty yrityksen toimialaan perustuen koko yrityksen kattavalla vuosiluvalla.

Kopiointiluvalla saa kopioida lähes kaikentyyppisiä julkaisuja, kuten esimerkiksi ammatillisia ja tieteellisiä aikakauslehtiä, tieto- ja kaunokirjallisuutta, käyttöoppaita sekä tutkimusraportteja. Kopioston kopiointilupa mahdollistaa myös painettujen julkaisujen osittaisen skannaamisen sekä laillisesti ja vapaasti verkossa olevan tekijänoikeuden suojaaman aineiston tulostamisen ja kopioimisen yrityksen ja organisaation sisäiseen käyttöön. Kopiointiluvan sisältö ja ehdot ovat samat kaikille yrityksille.

Organisaation ulkopuolisille järjestettävää koulutusta ja konsultointia varten tulee hankkia erillinen lupa.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun