Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Palvelut oikeudenomistajille

TekijänoikeuskorvauKSET 

Kopiosto myöntää teosten käyttölupia ja tilittää luvista kerätyt korvaukset teosten oikeudenomistajille. Korvauksia maksetaan sekä suoraan oikeudenomistajille että Kopioston jäsenjärjestöjen kautta. 

Julkaisujen valokopioinnista, tulostamisesta ja tallentamisesta kerätyt kopiointikorvaukset tilitetään Kopioston jäsenjärjestöille. Jäsenjärjestöt jakavat varat edelleen edustamiensa oikeudenomistajien käyttöön.  

Tv-ohjelmien tallentamisesta, tv-ohjelmien kirjastolainauksesta ja esittämisestä erilaisissa laitoksissa sekä tv-ohjelmien edelleen lähettämisestä kerätyt av-tekijöiden korvaukset tilitetään henkilökohtaisina korvauksina televisio-ohjelmien tekijöille ja esittäjille.

Kopiosto on voittoa tavoittelematon yhdistys. Kopioston jäsenjärjestöt päättävät korvausten jaossa käytettävistä säännöistä. Tutustu Kopioston tilitysperiaatteisiin täällä.  

Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakaa tekijänoikeuskorvauksia suomalaisen audiovisuaalisen kulttuurin tukemiseen.


Tekijänoikeussopimus ja Kopiosto-valtakirja

Oikeudenomistajat, eli tekijät, esittäjät ja kustantajat antavat Kopiostolle valtuutuksen myöntää puolestaan lupia teostensa käyttöön. Annettu valtuutus mahdollistaa, että Kopiosto huolehtii oikeudenomistajan eduista ja oikeuksista.

Audiovisuaalisen alan oikeudenomistajat (av-tekijät)

Televisio-ohjelmien tekijät ja esittäjät, kuten ohjaajat, käsikirjoittajat ja näyttelijät, antavat valtuuden Tekijänoikeussopimuksella

Julkaisujen oikeudenomistajat 

Painettuihin ja internetissä julkaistuihin teoksiin tekstejä ja kuvia tekevät oikeudenomistajat antavat valtuuden Kopiosto-valtakirjalla.


Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun