Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Verotiedot

Tekijänoikeuskorvaukset ovat veronalaista tuloa. Kopiosto saa ennakonpidätysprosentit suorasiirtona verohallinnolta, mikäli tekijän henkilötunnus on Kopioston tiedossa.

Jos tekijä on hakenut muutosverokortin tai saa korvauksia ensimmäistä kertaa, hänen tulee toimittaa kopio sivutulo- tai freelancer-verokortista Kopiostoon. Jos tekijä on eläkkeellä, opiskelija tai koululainen, Kopiosto ei välttämättä saa hänen verotietojaan suorasiirtona. Siksi kyseisen tekijän tulee pyytää verotoimistosta sivutuloverokortti tai erillinen verokortti käyttökorvauksia varten ja toimittaa se Kopiostoon. Jos veroprosentti ei ole Kopioston tiedossa, veroa pidätetään 60 prosenttia.

Ennakkoperintärekisteriin merkityn tekijän tulee ottaa yhteyttä Kopioston tilitysryhmään, koska häneltä ei yleensä tarvitse suorittaa ennakonpidätystä.

Ulkomailla asuva eli Suomessa rajoitetusti verovelvollinen kuuluu lähdeverotuksen piiriin. Hänen tulee toimittaa Kopiostoon ulkomailla asumisesta allekirjoitettu ilmoitus kerran ja sen jälkeen aina muuttaessaan osoitettaan ulkomailla tai takaisin Suomeen.

Ennakonpidätystä ei voi muuttaa jälkikäteen. Jos tekijältä on pidätetty liikaa tai liian vähän veroa, sitä ei voida enää korjata korvausten maksamisen jälkeen Kopiostosta riippumattomista syistä.

Tekijän ei tarvitse ilmoittaa tekijänoikeuskorvauksiaan veroilmoituksessa, vaan tiedot ilmoitetaan Kopiostosta suoraan verottajalle. 

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun