Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Teosten käyttö opetuksessa

Kopiointilupa

Oppilaitoksissa opetuskäyttöä varten tapahtuvaan kopiointiin tarvitaan kopiointilupa. Opetushallitus on hankkinut kopiointiluvat oppilaitoksille niihin kopioihin, jotka jaetaan opiskelijoille maksutta. Mikäli oppilaitos perii opiskelijoilta maksun kopioista, tulee sen hankkia kopiointiin luvat suoraan Kopiostosta. 

Kopioston kopiointiluvalla oppilaitoksen henkilökunta ja opiskelijat voivat kopioida ja skannata painettuja julkaisuja sekä tulostaa ja kopioida tekstiä ja kuvia avoimilta verkkosivustoilta. Lupa koskee sekä kotimaisia että ulkomaisia aineistoja. Näitä aineistoja voi käyttää opetuksessa ja tutkimuksessa.

Tv-ohjelmat opetuksessa

Kopioston ja opetushallituksen sopimuksen perusteella opetuksessa käytettäväksi voi tallentaa tiettyjä tv-ohjelmia. Opetuksessa voi myös näyttää YLE Areenassa ja Elävässä arkistossa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia.

Tekijänoikeustietoa kouluille

Kopioston asiantuntijat vierailevat kouluissa kertomassa tekijänoikeudesta ja teosten opetuskäytöstä. Koulumaailmaan liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä saa lisätietoa myös Kopioston ja opetusministeriön yhdessä tuottamasta Kopiraitti-verkkopalvelusta. 

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun