Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Evankelis-luterilaisten seurakuntien kopiointilupa laajenee kattamaan myös digitaalisen kopioinnin ja käytön

7.3.2018
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus ja tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry ovat sopineet tekijänoikeudellisesti suojattujen aineistojen kopioinnista ja käytöstä vuosille 2018–2020. Sopimus koskee kaikkia Suomen evankelis-luterilaisia seurakuntia, seurakuntayhtymiä sekä kirkkohallitusta.


Seurakuntien ja seurakuntayhtymien kopiointilupa laajenee nyt kattamaan tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja muun aineiston valokopioinnin ja tulostamisen lisäksi myös painettujen julkaisujen skannaamisen ja näiden käytön seurakuntien ja seurakuntayhtymien sisäisessä käytössä.

Kopiointilupa mahdollistaa erityyppisten kotimaisten ja ulkomaisten julkaisujen osittaisen kopioimisen. Luvalla voi esimerkiksi kopioida osia kirjoista, lehdistä, raporteista ja muista painetuista julkaisuista. Nyt luvalla saa myös digitoida lehtiartikkeleita ja otteita esimerkiksi kirjasta sekä kopioida esimerkiksi sellaisia kuvia ja verkkolehden artikkeleita, jotka ovat vapaasti saatavilla internetissä. Kopiointilupa mahdollistaa myös nuottien kopioimisen jumalanpalveluksen tai hartaustilaisuuden osallistujille sekä kerhotoiminnassa käytettäväksi.

Kopioita saa käyttää hallinnollisessa toiminnassa kuten sisäisessä viestintä- ja koulutustoiminnassa. Digitaalisia kopioita saa liittää osaksi omaa materiaalia sekä jakaa digitaalisesti oman organisaation työntekijöille sähköpostilla tai sisäverkossa siten, että ne ovat vain oman organisaation henkilökunnan saatavilla.

Kopiointilupaan liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä Kopiostoon puhelimitse tai sähköpostilla neuvonta@kopiosto.fi. Lisätietoa Kopioston luvista ja tekijänoikeuksista löytyy myös Kopioston verkkosivuilta www.kopiosto.fi.

Lisätietoja kopiointiluvista ja Kirkkohallituksen sopimuksesta:

Asiantuntija Hanna Koskinen, Kirkkohallitus, hanna.koskinen (at) evl.fi,
Lakimies Mikko Tähkänen, Kirkkohallitus, mikko.tahkanen (at) evl.fi 
Lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela, Kopiosto ry, kirsi.salmela (at) kopiosto.fi


Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun