Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kuvantekijöiden lainauskorvaushaku on alkanut ja uusi lainauskorvauspalvelu avattu

11.12.2017
Kopioston uusi lainauskorvauspalvelu on avattu. Samalla käynnistyi kuvataiteellisten teosten ja valokuvateosten tekijöiden lainauskorvauksen haku.


Lainauskorvauspalvelu on Kopioston extranetissä osoitteessa https://kopiostoextra.fi/lainauskorvaus.  Lainauskorvauspalvelussa asiakas voi hakea korvausta kuvittamistaan kirjoista, selata korvaukseen oikeutettujen julkaisujen listaa ja omia julkaisujaan, joista on kuvantekijänä jo hakenut korvausta, sekä tarkastella ja päivittää asiakastietojaan.

Lainauskorvaushaku toteutetaan tässä kohdin tiiviillä aikataululla, jotta korvaukset voidaan tilittää vielä tämän vuoden puolella. Korvaukset maksetaan tekijöille ennen joulua niistä julkaisuista, joista hakemus on tehty 18.12. mennessä. Sellaisten julkaisujen osalta, joista tekijä on hakenut korvausta jo aiempina vuosina, lainauskorvaus maksetaan automaattisesti eikä tekijän ole tarpeen päivittää hakemuksiaan.

Ne tekijät, jotka eivät nyt ehdi mukaan korvauksenhakuun, voivat tehdä sen myöhemminkin. Korvauksia maksetaan tekijöille seuraavan kerran näillä näkymin helmikuun alkupuolella.

Korvauksenhakijan on ensiarvoisen tärkeää tarkistaa käyttäjätietonsa ja verotietonsa, jotta maksettavat korvaukset löytävät perille ja jotta niistä suoritetaan ennakonpidätys oikean veroprosentin mukaan.

  • Rekisteröidyttyäsi palvelun käyttäjäksi tarkista ja tarvittaessa päivitä henkilö- ja yhteystietosi.
  • Tarkista palvelun Verotiedot-kohdassa, onko voimassa oleva veroprosenttisi Kopiostolla tiedossa. Mikäli verotietosi puuttuvat, lähetäthän sivutuloa, freelance-tuloa tai käyttökorvausta koskeva verokorttisi osoitteeseen lainauskorvaus@kopiosto.fi ensi tilassa, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 17.12. Yli 20 euron suuruisesta korvauksesta suoritetaan 60 prosentin ennakonpidätys, jos verokorttia ei ole toimitettu.


Korvauksenjako perustuu tällä kertaa vuoden 2015 lainaustilastoihin. Lisäksi haettavana on takautuvasti edellisten vuosien korvauksia, jotka jaetaan vuosien 2012–2014 lainaustilastojen perusteella.  

Lainauskorvauksen asiakaspalvelu vastaa mielellään kysymyksiin ja auttaa tarvittaessa hakemuksen tekemisessä. Myös kaikenlainen palaute uutta palvelua koskien on erittäin tervetullutta.

Lisätietoa lainauskorvauksesta löydät Kopioston lainauskorvaussivustolta, http://www.kopiosto.fi/lainauskorvaus.

Tervetuloa myös Kopioston lainauskorvauspalvelun Facebook-ryhmään osoitteessa https://www.facebook.com/groups/kopioston.lainauskorvauspalvelu/. Liittymällä ryhmään saat ajankohtaista tietoa kuvantekijöiden lainauskorvauksesta ja voit kysyä sekä osallistua keskusteluun lainauskorvaukseen liittyvistä yleisistä asioista.

Lainauskorvauksen asiakaspalvelu
p. 09 4315 2360
lainauskorvaus@kopiosto.fi

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun