Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kuntien kopiointiluvista sovittu - nyt mahdollista hankkia kopiointilupa myös kuntien järjestämään varhaiskasvatukseen

2.3.2017
Suomen Kuntaliitto ry ja Kopiosto ry ovat sopineet tekijänoikeudellisesti suojattujen teosten kopioinnin tekijänoikeuskorvauksia koskevasta suositussopimuksesta vuosille 2017-2019.


Kuntien kopiointilupa laajenee nyt kattamaan tekijänoikeuden suojaaman aineiston valokopioinnin ja tulostamisen lisäksi myös lehtiaineiston skannaamisen ja näiden käytön organisaation sisäisessä tiedotuksessa. Kopiointilupa koskee kuntien sisäistä hallinnollista käyttöä. Kuntaliitosten, kuntayhtymien tai muiden erillisten oikeushenkilöiden, joissa kunta on osallisena, tulee hankkia kopiointilupa erikseen.

Lisätietoa kuntien kopiointiluvasta löytyy täältä


Suomen Kuntaliitto ry ja Kopiosto ry ovat neuvotelleet suositussopimuksen myös kuntien ja Kopioston väliseksi sopimukseksi koskien tekijänoikeudellisesti suojattujen teosten kopiointia kunnan järjestämässä varhaiskasvatuksessa. 

Kuntaliitto suosittelee kopiointisopimuksen solmimista, mikäli kunnan varhaiskasvatuksessa kopioidaan tekijänoikeudellisesti suojattuja teoksia.

Varhaiskasvatuksen kopiointilupa on vastaavan sisältöinen kuin esi- ja perusopetuksen lupa. Kunnat voivat hankkia varhaiskasvatuksen kopiointiluvan Kopiostosta.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen kopiointiluvasta ja sen mahdollisuuksista löytyy täältä.

Kopiosto lähettää lisätietoa ja materiaalia kopiointiluvista kunnille maaliskuun aikana.

Lisätietoja kopiointiluvista ja kuntien sopimuksista:

Lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela, kirsi.salmela [at] kopiosto.fi 
Johtaja Juha Jukkara, juha.jukkara [at] kopiosto.fi

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun