Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopioston jäsenjärjestöt Helsingin Kirjamessuilla

25.10.2017
Kopioston jäsenjärjestöt ovat jälleen näkyvästi mukana Helsingin Kirjamessuilla, joilla juhlitaan tänä vuonna suomalaista kulttuuria.


Helsingin Kirjamessujen teemamaa on itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlaa viettävä Suomi. Messuilla tuodaan esille suomalaisia kirjailijoita, kirjallisuutta, suomalaisuutta ja Suomen historiaa.

Suomen Kirjailijaliiton ohjelmassa esiintyy kahden päivän aikana yli 60 kirjailijaa. Takauma-lavalla keskustellaan muun muassa liiton 120-vuotisesta historiasta, esikoiskirjailijuudesta ja nuorten lukuinnon sytyttämisestä.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton osastolla on mahdollista tutustua Agricola- ja
J. A. Hollo -palkittuihin teoksiin sekä seurata live-kääntämistä. Kuvittajien osastolla pyörii Kohtaa kuvittaja -nonstop, jossa kuvittajat työskentelevät ja esittelevät kuvittamiaan kirjoja vuorotellen. Messuilla julkaistaan myös Kuvittajamatrikkeli.

Suomen arvostelijain liitto on Kultti ry:n osastolla mukana esittelemässä sataa runokirjaa Suomen itsenäisyyden ajalta ja keskustelemassa Muumi-kirjojen Mörkö-hahmosta. Suomen tiedekustantajien ja Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan yhteisellä Tiedekirjan osastolla puhutaan muun muassa reformaatiosta, tulevaisuuden tutkimuksesta ja siirtolaisuudesta.

Messuilla jaetaan myös kopiointikorvauksilla rahoitettuja kirja-alan palkintoja: Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjailijapalkinnot sekä Grafian lasten- ja nuortenkirjakuvituksen Rudolf Koivu -palkinto. 

Kopiostolla on Kirjamessuilla myös oma tapahtumansa. Kopioston Luova100 -hanke järjestää messuilla keskustelutilaisuuden luovan alan tulevaisuudesta lauantaina 28.10. klo 11.30 Kullervo-salissa. Lue lisää Luova100:n sivuilta

Tervetuloa mukaan messutunnelmaan!

Tutustu tarkemmin jäsenjärjestöjemme messuohjelmaan:

Grafia: Rudolf Koivu -palkinnon julkistus
Kuvittajat 
Suomen arvostelijain liitto (Kultti ry:n osasto)
Suomen Kirjailijaliitto
Suomen Kustannusyhdistys
Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto
Suomen tiedekustantajien liitto (Tiedekirjan osasto yhdessä Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan kanssa)
Suomen tietokirjailijat
Suomen tietokirjailijoiden ja Äidinkielen opettajain liiton Suunnista kirjaan -tapahtuma


Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun