Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiosto ja OPH sopineet oppilaitosten kopiointiluvista

26.10.2017
Kopiosto on sopinut Opetushallituksen kanssa peruskoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten kopiointi- ja tallennusluvista vuodelle 2017. Luvat kattavat tekijänoikeudella suojatun aineiston kopioinnin ja käytön lisämateriaalina opetuksessa tai osana opettajan omaa opetusmateriaalia.


Sopimus koskee peruskouluja, lukioita ja ammatillisten oppilaitosten perustutkintoon johtavaa koulutusta sekä kopiointilupa myös valtionosuutta saavia musiikkioppilaitoksia.

Luvilla opettajat saavat ottaa valokopioita ja skannata painettuja julkaisuja, tulostaa digitaalista aineistoa sekä kopioida verkkosivuilla vapaasti saatavilla olevia kuvia ja tekstiaineistoa. Lisäksi luvilla saa esittää opetuksessa kotimaisia ohjelmia Yle Areenasta ja Elävästä arkistosta sekä tallentaa tv-ohjelmia opetus- ja tutkimuskäyttöä varten Yle TV1 -, Yle TV2 -, MTV3-, Yle Teema & Fem -kanavilta lukuun ottamatta elokuvia, mainoksia ja ulkomaisia jatkuvajuonisia sarjoja. Poikkeuksena musiikkioppilaitokset, joiden osalta lupa ei kata tv-ohjelmien tallentamista eikä esittämistä.

Tarkemmat lupaehdot löytyvät:

www.kopiosto.fi/kopiosto/teosten_kayttoluvat/kopiointilupa

www.kopiosto.fi/kopiosto/teosten_kayttoluvat/avteokset_tallenteina

Lisätietoja: lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela, kirsi.salmela@kopiosto.fi

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun