Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopioston tekijänoikeus ja opetus -selvitys julkaistu

3.8.2015
Kopiosto selvitti vuoden 2014 aikana, miten tekijänoikeus näkyy opetuksessa. Selvityksen tavoitteena oli tarkastella millaisia tekijänoikeudellisia tarpeita tai ongelmia opettajilla on ja millaista materiaalia he käyttävät opetuksessa ja opetuksen valmistelussa. 


Kopioston tekemästä selvityksestä ilmenee, että toimintaympäristön digitalisoitumisesta huolimatta painettujen oppi- ja tietokirjojen asema opetuksessa on yhä vahva etenkin peruskouluissa ja lukioissa. Sähköisen ja verkkomateriaalien käytön lisääntyessä tarvitaan selkeitä ohjeita materiaalien hyödyntämisestä opetuksessa.

Selvitykseen osallistui 2562 opettajaa peruskouluista ja lukioista, ammatillisista oppilaitoksista, ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Selvitys toteutettiin internetkyselynä osana opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kopioston välillä sovittua tutkimus- ja selvitystoimintaa.

Lisätietoja antaa lisensointipäällikkö Kirsi Salmela kirsi.salmela(at)kopiosto.fi, puh.050 379 4533.

Ohessa raportti pdf-muodossa suomeksi.
Yhteenveto tutkimuksesta on ruotsiksi ja englanniksi.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun