Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Vuoden 2012 yksityisen kopioinnin korvauksia tilitettiin yli 1,3 miljoonaa euroa

11.11.2013

Viikolla 46 suoritetussa tilityksessä korvauksia sai reilut 7 100 tekijää tai esittäjää.

Yksityisen kopioinnin korvausten kokonaismäärä riippuu siitä, kuinka paljon yksityiset suomalaiset ostavat Suomesta tyhjiä tallennusvälineitä tai alustoja (mm. dvd:t, kovalevylliset digisovittimet) esimerkiksi televisio-ohjelmien yksityistä kopiointia varten.

Korvausten kokonaismäärän laskun taustalla on se seikka, että yksityinen kopiointi on siirtynyt yhä enemmän myös uusille tallennusvälineille, joita ei ole otettu valtioneuvoston taholta hyvitysmaksun piiriin. Tekijänoikeusjärjestöt ovat jo useiden vuosien ajan vaatineet hyvitysmaksun ulottamista uusiin tallennusvälineisiin. Vaatimukset perustuvat kuluttajien keskuudessa tehtyihin lukuisiin yksityisen kopioinnin tutkimuksiin.

Yksityisen kopioinnin korvauksia maksetaan sekä lähettäjäyritysten vakituisessa työsuhteessa oleville että freelancereille niistä ohjelmista, jotka esitetään jollakin seuraavista viidestä televisiokanavasta – YLE1, YLE2, MTV3, Nelonen tai Sub. Säännöllisillä kotikopiointitutkimuksilla seurataan kaikkien tv-kanavien tallentamista.

Yksityisen kopioinnin korvausten tilitykseen liittyvää tarkempaa tietoa on saatavilla Kopioston verkkosivuilta.

 

 Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun