Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Hauska opetusvideo -kilpailun voittajat palkittiin

27.2.2013

Kopiosto osallistui peruskouluille ja lukioille suunnatun Hauska opetusvideo -kilpailun järjestämiseen yhdessä e-Oppi Oy:n, Aronet Oy:n, Jyväskylän yliopiston Peda.net-kouluverkon ja Googlen kanssa. Kilpailun ideana oli, että oppilaat tekevät  ryhmässä opetusvideon, joka voi liittyä joko kouluun tai vapaa-aikaan.

 

Videokilpailun voitti Turun Luostarivuoren koulun 8G-luokan oppilaiden Nyyti Haapalan ja Tea Laineen tekemä opetusvideo ”Pikkusiskon tiheys”.  Opetusvideossa Nyyti ja Tea opettavat havainnollistavasti demonstroiden kuinka tiheys lasketaan. Videolla Tean pikkusisko Melinda Laine punnitaan ja upotetaan poreammeeseen, jotta saadaan selville hänen tiheytensä.

Kopiosto järjesti tiistaina 26.2. Hauska opetusvideo -kilpailun palkintojenjakotilaisuuden Turussa Luostarivuoren koululla ja palkitsi kaikki videon tekemiseen osallistuneet iPadeilla.

Palkintoraadin mukaan ”Pikkusiskon tiheys” on tarpeeksi konkreettinen ja katsoja voi samaistua pikkusiskoon. Opetus taululla on myös selkeää ja pikkusisko luo koko videolle mainion suspensen eli odotuksen. ”Video on hyvällä tavalla absurdi, sillä vaikka ihmisen tiheyden tietämisestä ei ole mitään hyötyä, se tekee tiheys-käsitteen ymmärrettäväksi”, kiteytti palkintoraatiin kuulunut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhonen.

Voittaneen videon voi käydä katsomassa osoitteessa http://www.e-oppi.fi.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun