Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Digilupa entistä käyttäjäystävällisemmäksi

31.1.2013

Kopiosto ilmoitti syksyllä 2012 tarkentavansa oppilaitosten Digiluvassa edellytettyä teosten käytön raportointia. Uudet ohjeet on nyt toimitettu oppilaitoksiin.

Digilupa mahdollistaa julkaisujen digitaalisen käytön oppilaitoksissa. Luvalla oppilaitoksen henkilökunta ja oppilaat voivat skannata osia painetuista julkaisuista sekä kopioida tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa, kuten kuvia ja tekstiä, avoimilta verkkosivuilta.

Kopiosto jakaa Digiluvasta kertyneet tuotot oikeudenomistajille. Tähän Kopiosto tarvitsee tietoa teosten käytöstä. Siksi opettajia pyydetään sähköisesti leimaamaan julkaisuista skannatut sivut ja raportoimaan opetusta varten verkosta kopioitu aineisto. Raportointi tai leimaus ei kuitenkaan ole pakollista.

Digiluvan raportointi- ja leimauspalvelua on kehitetty helppokäyttöisemmäksi. Kirjautumiseen ei tarvita asiakasnumeroa tai salasanaa, ja kysyttyjä tietoja on karsittu.

Uudistettu palvelu ja sen käyttöohjevideo löytyvät osoitteesta: www.kopiosto.fi/raportointi.

Digilupa koskee kopiointia ja kopion edelleen välittämistä opetuskäyttöön. Verkkosivujen selaamiseen tai näyttämiseen opetuksessa ei tarvita lupaa. Vapaasti voi käyttää myös sellaisia internetissä olevia teoksia, joiden opetuskäytön oikeudenomistaja on sallinut esimerkiksi sivuston käyttöehdoissa.

Lisätietoja:
Juha Kallanranta, 09 4315 2348
Arttu Juselius, 09 4315 2323
Nina Vainio, 09 4315 2354Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun