Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

YLE Areena ja Elävä arkisto opetuskäyttöön

14.8.2012

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Tuotos ovat sopineet YLE Areenan ja Elävän arkiston opetuskäytöstä. Verkkopalveluiden käyttömahdollisuus monipuolistaa tv-ohjelmien hyödyntämistä opetuksessa.

Opetuksessa voidaan käyttää Yleisradion YLE Areena- ja Elävä arkisto -verkkopalveluissa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia. Elokuvat eivät kuulu luvan piiriin. YLE Areenassa ja Elävässä arkistossa olevien ohjelmien tallentaminen ei ole sallittua.

Sopimus kattaa edelleen myös perinteisemmät tv- ja radio-ohjelmien käyttötavat. Opetukseen saa tallentaa YLE TV1‑, YLE TV2-, MTV3-, YLE Teema- ja YLE Fem -kanavilla lähetettäviä opetus- ja muita ohjelmia, lukuun ottamatta elokuvia, ulkomaisia jatkuvajuonisia sarjoja ja mainoksia. Tekijänoikeusjärjestö Tuotoksesta voi tiedustella erillistä lupaa kotimaisten elokuvien opetuskäyttöön. Radiosta saa tallentaa Yleisradion lähettämiä ohjelmia.

Tallennukset voi tehdä esimerkiksi videokasetille, dvd-levylle, digiboksiin, c-kasetille tai cd-levylle. Lisäksi ohjelmia voi tallentaa ja välittää oppilaitoksen omassa sisäisessä verkossa. Myös sopimuksen piiriin kuuluvia oppilaitoksia yhdistävässä suljetussa verkossa olevan verkkopalvelimen käyttö on sallittua.

Opetus- ja kulttuuriministeriön hankkima lupa tv- ja radio-ohjelmien tallentamiseen sekä YLE Areenan ja Elävän arkiston käyttöön on voimassa opetus- ja kulttuuriministeriön alaisissa oppilaitoksissa: peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa ja näiden henkilöstökoulutuksessa, valtion henkilöstökoulutuksessa sekä opintokeskuksissa. Sopimus kattaa myös kunnalliset oppimateriaali- ja audiovisuaaliset keskukset.

 

Lisätietoja:
Kopiosto ry / Asiakaspalvelu
(09) 4315 2330
jakeluluvat(at)kopiosto.fi
www.kopiosto.fi

Tuotos ry
(09) 440 471
tuotos(at)tuotos.fi
www.tuotos.fiShare on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun