Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Suomalainen luontokuva esillä Kirjamessuilla

16.10.2012

Kopiosto osallistuu Helsingin Kirjamessuille yhdessä jäsenjärjestönsä Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n kanssa. Kopioston messuosastolla voi tutustua luontokuvien monipuoliseen maailmaan.

Esillä on valokuvaaja Hannu Hautalan teoksia.  Hautala on suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtajia, jolle myönnettiin vuoden 2012 valtionpalkinto luonnonvalokuvauksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä. Hautala on vanginnut kuviinsa pohjoisten metsien, vesien ja niiden asukkien lisäksi suuren osan suomalaista sielunmaisemaa.

 

Kopioston messuosastolla voi tutustua palkitun luontovalokuvaajan teoksiin sekä saada käytännön vinkkejä siitä, miten tavoittaa luonto omalla kameralla. Kokemuksiaan luontokuvaamisesta jakavat Hautalan lisäksi vapaa kirjoittaja, valokuvaaja ja kouluttaja Pekka Punkari. Punkari on toimittanut oppaita ja artikkeleita niin kuvauksen tekniikasta kuin ilmaisustakin. Kaksikon yhteistyönä syntyneeseen teokseen Hannu Hautalan luontokuvaopas Punkari on tallentanut Hautalan työtä kuvauspaikoilla ja koonnut kokemuksista luontokuvausoppaan. Kumpikin tekijöistä on saanut Finnfoto-palkinnon, joka rahoitetaan Kopioston keräämillä valokopioinnin tekijänoikeuskorvauksilla.

 

Messuosastolla voi tutustua Hautalan laajaan tuotantoon Hannun työpöytä -sovelluksen avulla. Paikalla on myös Kopioston ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n edustajia, joille voi käydä esittämässä tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.

 

Viime vuosina Kopioston jäsenjärjestöt ovat esittäytyneet Kopioston osastolla. Kahtena edellisenä vuonna osasto on toteutettu yhteistyössä Sarjakuvantekijät ry:n ja Kuvittajat ry:n kanssa.  

 

Helsingin Kirjamessut 2012 järjestetään Helsingin messukeskuksessa 25. - 28.10.2012.

Kopioston ja Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n löydät Kirjamessuilta osastolta 7b59.

 

Hannu Hautala ja Pekka Punkari ovat tavattavissa Kopioston messuosastolla seuraavasti:

Perjantaina 26.10. klo 15-17.

Lauantaina 27.10. klo 11-13.

Sunnuntaina 28.10. klo 11-13.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun