Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Opetustallennuskorvauksia jakoon yli 1,6 miljoonaa euroa

10.10.2012

Viikolla 40 suoritetussa tilityksessä opetustallennuskorvauksia sai kaikkiaan 4 600 tekijää tai esittäjää.

Kopiosto tilitti vuoden 2011 tallennuksista perityt henkilökohtaiset korvaukset koti- ja ulkomaisille freelancereille. Yle Fem -kanavalla esitettyjen ohjelmien freelancer-tekijöiden osuus jaettiin hakemusten perusteella apurahoina. Lähettäjäyritysten vakinaisessa palveluksessa olleiden oikeudenhaltijoiden kokonaisosuus on siirretty Kopiostosta Radio- ja televisio-opetuksen kehittämisrahastolle (KOURA).

 

Kopiosto, Tuotos ja opetus- ja kulttuuriministeriö sopivat vuosittain niistä tv-kanavista ja ohjelmatyypeistä, joita OKM:n hankkimalla keskitetyllä luvalla voi kouluissa tallentaa ja esittää opetustarkoituksessa. Oppilaitoksissa oli vuonna 2011 lupa tallentaa tv-ohjelmia seuraavilta televisiokanavilta: YLE:n TV1, TV2, Teema ja Fem sekä MTV3. Sopimusrajausten vuoksi elokuvateatteri- tai videolevitykseen tarkoitetuttuja elokuvia sekä ulkomaisia fiktiivisiä ohjelmia ei saa tallentaa ja esittää opetustilanteessa. Yleisradion tuottamia opetusohjelmia puolestaan saa tallentaa ja esittää ilmaiseksi.

 

Viimeisin opetustallennustutkimus osoittaa, että opettajat eivät tallenna tiettyjä ohjelmatyyppejä opetustarkoitukseen, joten sen vuoksi Kopioston maksamien korvauksen ulkopuolelle jäävät kilpailu- ja ajanvieteohjelmat, tosi-tv:t, uutiset, sketsi- ja draamasarjat sekä musiikkivideot.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun