Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiostolta lainauskorvausta suosituille lastenkirjojen kuvittajille

11.11.2011

Kuvataiteellisten teosten ja valokuvateosten tekijöille suunnattu lainauskorvaus on jaettu toista kertaa. Suosittujen lastenkirjojen kuvittajat saivat suurimman osan korvauksista.
 

Nyt haettavissa olleen korvauksen jakaminen perustui vuoden 2008 lainaustilastoihin. Kokonaiskorvaus oli yhteensä 309 000 euroa. Mediaanikorvaus oli noin 190 euroa.

Maksamatta jääneitä korvauksia voi hakea aina vuoteen 2014 saakka. Mikäli korvaus ei ylitä maksatusrajaa tai julkaisun kuvittajatieto puuttuu, ei korvausta voida tilittää kuvantekijälle.

Lainauskorvaus perustuu tekijänoikeuslakiin, jonka mukaan tekijällä on oikeus korvaukseen, kun hänen teoksiaan lainataan yleisölle. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekijöille maksama korvaus koskee kuntien ylläpitämissä yleisissä kirjastoissa tapahtuvaa lainausta.

Kopioston lisäksi lainauskorvausta hallinnoi kaksi muuta tekijänoikeusjärjestöä. Sanaston vastuulla on korvauksen tilittäminen kirjallisten teosten oikeudenomistajille: kirjailijoille, kääntäjille ja toimittajille. Teosto hallinnoi lainauskorvausta säveltaiteen alan teosten tekijöiden osalta. Lainauskorvausta myönnetään ETA-maista peräisin oleville sävelteosten, kirjallisten teosten sekä kuvataiteellisten teosten ja valokuvateosten tekijöille.

Lisätietoja:
Lainauskorvaus, asiakaspalvelu 09 4315 2360 | lainauskorvaus(at)kopiosto.fi | www.kopiosto.fi/lainauskorvaus

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun