Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopioston lainauskorvaus haettavissa

08.06.2011

Kuvataiteellisten teosten ja valokuvateosten tekijöille suunnatun lainauskorvauksen haku on alkanut. Kuvantekijät voivat hakea kirjastolainaamisesta tekijälle kuuluvaa korvausta 31.7.2011 asti Kopioston lainauskorvauspalvelussa, osoitteessa www.kopiosto.fi/lainauskorvaus.
   

Kopioston verkkosivujen yhteydessä toimivassa palvelussa voi jättää lainauskorvaushakemuksen ja selata korvausta saavien julkaisujen tietoja. Lisäksi sivustolta löytyy yleistä tietoa lainauskorvauksesta.

Nyt haettavissa oleva 309 000 euron suuruinen lainauskorvaus jaetaan perustuen vuoden 2008 yleisten kirjastojen lainaustilastoihin. Korvauksia voi hakea takautuvasti kolmen vuoden ajan, eli nämä korvaukset ovat tekijöiden haettavissa vuoteen 2014 saakka.

Lainauskorvaus perustuu tekijänoikeuslakiin, jonka mukaan tekijällä on oikeus korvaukseen, kun hänen teoksiaan lainataan yleisölle. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekijöille maksama korvaus koskee kuntien ylläpitämissä niin sanotuissa yleisissä kirjastoissa tapahtuvaa lainausta.

Suomessa lainauskorvausta hallinnoi Kopioston lisäksi kaksi muuta tekijänoikeusjärjestöä. Sanaston vastuulla on korvauksen tilittäminen kirjallisten teosten oikeudenomistajille: kirjailijoille, kääntäjille ja toimittajille. Teosto hallinnoi lainauskorvausta säveltaiteen alan teosten tekijöiden osalta.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun