Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Opetustallennuskorvauksia tilitettiin reilut 1,5 miljoonaa euroa

11.10.2011

Kopiosto tilitti vuoden 2010 opetustallennuskorvauksia yli 1,5 miljoonaa euroa. Viikolla 41 suoritetussa tilityksessä korvauksia sai kaikkiaan 4 300 tekijää tai esittäjää.

Kopiosto tilitti tallennuksista perityt henkilökohtaiset korvaukset koti- ja ulkomaisille freelancereille. FST5:n kanavalla esitettyjen ohjelmien freelancer-tekijöiden osuus jaettiin apurahoina hakemusten perusteella. Lähettäjäyritysten vakinaisessa palveluksessa olleiden oikeudenhaltijoiden kokonaisosuus on siirretty Kopiostosta Radio- ja televisio-opetuksen kehittämisrahastolle (KOURA).

Kopiosto, Tuotos ja opetus- ja kulttuuriministeriö sopivat vuosittain niistä tv-kanavista ja ohjelmatyypeistä, joita OKM:n hankkimalla keskitetyllä luvalla voi kouluissa tallentaa ja esittää opetustarkoituksessa. Oppilaitoksissa oli vuonna 2010 lupa tallentaa tv-ohjelmia seuraavilta televisiokanavilta: YLE TV1, TV2, Teema ja FST5 sekä MTV3. Sopimusrajausten vuoksi opetustallennuskorvauksia ei makseta opetusohjelmista, elokuvateatteri- tai videolevitykseen tarkoitetuista elokuvista eikä ulkomaisista fiktiivisistä ohjelmista.

Viimeisin opetustallennustutkimus osoittaa, että opettajat eivät tallenna tiettyjä ohjelmatyyppejä opetustarkoitukseen. Sen vuoksi Kopioston maksamien korvauksen ulkopuolelle jäävät kilpailu-, ajanviete- ja tosi-tv-ohjelmat, uutiset, sketsi- ja draamasarjat sekä musiikkivideot.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun