Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Opetustallennuskorvauksia tilitettiin lähes 1,5 miljoonaa euroa

2.11.2010

Kopiosto tilitti vuoden 2009 tv-ohjelmien opetustallennuksesta kerätyt korvaukset noin 3700 tekijälle ja esittäjälle. Yhteensä korvauksia jaettiin lähes 1,5 miljoonaa euroa.
 

Opetustallennuksesta perityt korvaukset tilitettiin henkilökohtaisesti koti- ja ulkomaisille freelancereille. YLE FST5 -kanavalla esitettyjen ohjelmien freelancertekijöiden osuus on jaettu hakemusten perusteella apurahoina. Lähettäjäyritysten vakinaisessa palveluksessa olevien tekijöiden ja esittäjien osuuden Kopiosto on siirtänyt Koura-koulutusrahastolle, joka jakaa rahat palkintoina ja stipendeinä YLEn ja MTV3:n työntekijöille.

Kopiosto, Tuotos ja opetus- ja kulttuuriministeriö sopivat vuosittain niistä tv-kanavista ja ohjelmatyypeistä, joita kouluissa saa opetustarkoituksiin tallentaa ja esittää. Vuonna 2009 oppilaitoksissa oli lupa tallentaa tv-ohjelmia YLE:n TV1-, Teema- ja FST5-kanavilta. Maaliskuun alusta 2009 tallennuslupa kattoi myös YLE TV2 ja MTV3 -kanavat.

Viimeisin opetustallennustutkimus osoittaa, että opettajat eivät tallenna kilpailu- ja ajanvieteohjelmia, uutisia, sketsi- ja draamasarjoja tai musiikkivideoita opetustarkoitukseen. Tämän takia nämä ohjelmatyypit on jätetty Kopioston maksamien korvausten ulkopuolelle. Sopimusrajausten vuoksi opetustallennuskorvauksia ei myöskään makseta opetusohjelmista, elokuvateatteri- tai videolevitykseen tarkoitetuista elokuvista eikä ulkomaisista fiktiivisistä ohjelmista.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun