Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Uudistunut Kopiraitti esittäytyy Educa-messuilla

26.1.2010

Kopioston ja opetusministeriön tuottama tekijänoikeusopas Kopiraitti avautuu uusiutuneena 29.1.2010 osoitteessa www.kopiraitti.fi. Sivusto on ollut käytössä tammikuusta 2000 asti. Nyt Kopiraittia on päivitetty sekä sisällöltään että visuaalisesti.

Palvelu julkistetaan Educa 2010 -messuilla 29.–30. tammikuuta. Opetusalan valtakunnallinen koulutustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Kopiraitista löytyy vastauksia koulumaailmassa esiin tuleviin tekijänoikeuskysymyksiin. Vaikka sivusto on suunnattu erityisesti opettajille, toimii palvelu kattavana ja selkeänä tietopankkina kaikille tekijänoikeusasioista kiinnostuneille.

Opettajien mahdollisuudet käyttää digitaalitekniikkaa opetuksessa lisääntyvät jatkuvasti. Aineistojen digitaalisen käytön yleistymisen myötä kasvaa myös tarve hankkia laadukasta tietoa tekijänoikeuksista nopeasti ja vaivattomasti. Sivuston uudistamiseen saatiin eväitä vuonna 2008 toteutetusta Kopiraitti-palvelun käyttäjätutkimuksesta. Haastatellut opettajat kertoivat miettivänsä tekijänoikeusasioita työssään lähes päivittäin.

Opettajat toivoivat palveluun lisää esimerkkejä, joita sinne on uudistuksen yhteydessä laadittu. Tiedonhankinnan www.kopiraitti.fiapuvälineinä ovat lisäksi tekijänoikeuden ABC ja usein kysyttyä -palsta sekä parannettu hakukonetoiminto.

Kopiraitin teknisen alusta on toteuttanut Ch5 Finland. Logon suunnitteli Klaus Aalto Fiasko Designista, ja kaikki sivuston kuvat ovat valokuvaaja Juho Heikkisen.

Ruotsinkielinen Kopiraitti-sivusto valmistuu kevään 2010 aikana.

www.kopiraitti.fi

 

Kopiosto ja Kopiraitti Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa osastolla 1e24.

Opetukseen liittyvät tekijänoikeuskysymykset ovat Educassa esillä myös Tekijänoikeustietoa koulumaailmaan -miniseminaareissa. Tekijänoikeusjärjestöjen yhteistyönä järjestämät tietoiskut perjantaina 29.1. klo 13.30 Opettajan olohuoneessa (osasto 1d31) ja lauantaina 30.1. klo 12.30 Luotain-lavalla.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun