Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kirjamessuilla kannustetaan koulukirjastoja ja esitellään kuvittajia

26.10.2010

Kopiosto osallistuu Helsingin Kirjamessuille 28.–31.10.2010. Messukeskuksen osastolla 6e84 Kopiosto esittäytyy yhdessä jäsenjärjestönsä Kuvittajat ry:n kanssa
 

Tänä vuonna messuosastolla on näkyvästi esillä Kopioston peruskouluille ja lukioille tarkoitettu koulukirjastohanke Koulukirjasto – tilaa luovuudelle. Kampanjassa oppilaitoksia kannustetaan ideoimaan oman koulukirjastonsa kohentamista. Parhaat ehdotukset Kopiosto palkitsee kannustusrahalla, jota on jaossa yhteensä 600 000 euroa. Hankkeen kummeina toimivat kirjailija Timo Parvela ja kirjailija-näyttelijä Eppu Nuotio. Kampanjan hakuaika päättyy 1.11.2010.

Kuvittajat ry tuo osastolle edustamiaan ammattilaisia, jotka muun muassa kuvittavat osaston viisi metriä pitkää piirustusseinää. Yleisö saa myös käyttää omaa luovuuttaan ja osallistua kuvittajien työhön.

Messuilla taitojaan esittelevät seuraavat kuvittajat:

Torstaina Eili-Kaija Kuusniemi, Nadja Sarell, Milla Risku ja Anniina Mikama
Perjantaina Anna Emilia Laitinen, Kikka Nyren ja Sirpa Mänty
Lauantaina Anne Muhonen ja Lassi Kaikkonen
Sunnuntaina Jukka Lemmetty ja Jyrki Vainio

Tarkempi ohjelma ja kuvittajien esiintymisajat löytyvät messuosastolta.

Kopiosto edustaa laajasti kulttuurin ja viestinnän kenttää. Sen 44 jäsenjärjestöä toimivat kirjallisuuden ja lehdistön, musiikin, kuvituksen, sarjakuvataiteen, radion ja tv:n sekä teatterin parissa. Kopiosto parantaa erilaisten teosten käyttömahdollisuuksia oikeudenomistajien ja laajemmin myös kulttuurin hyödyksi myöntämällä teosten käyttölupia. Keräämänsä tekijänoikeuskorvaukset Kopiosto jakaa teosten tekijöille, esittäjille ja kustantajille.

Lisätietoa Kopioston koulukirjastohankkeesta: www.kopiosto.fi/koulukirjasto
Lisätietoa Kuvittajat ry:stä: www.kuvittajat.fi 

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun