Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

WIPO-kurssilaiset tekijänoikeusopissa Kopiostolla

22.10.2010

Kansainväliset WIPO-kurssilaiset saivat tekijänoikeuskoulutusta Kopiostolta 21.–22.10. Kahden päivän ajan kopiostolaiset tarjosivat asiantuntemustaan kehittyvien maiden tekijänoikeustoimijoille.

 

Maailman henkisen omaisuuden suojaa edistävä erityisjärjestö WIPO (World Intellectual Property Organisation) on koordinaattorina koulutuksessa, jossa kehittyvien maiden tekijänoikeustehtävissä toimivat ihmiset saavat tietoa eri maiden tekijänoikeuskäytännöistä. Tänä vuonna kurssilaisia on kymmenestä eri maasta: valtaosa Afrikan valtioista ja kaukaisimmat Pohjois-Koreasta. He kehittävät oman maansa tekijänoikeusjärjestelmää saamansa informaation perusteella.

Kopiostolla ja Suomen WIPO-kurssin päävastuullisella taholla, opetus- ja kulttuuriministeriöllä, on pitkä kokemus kurssien järjestämisessä. Ensimmäinen kurssi järjestettiin 15 vuotta sitten. Suomen kurssia on pidetty yhtenä parhaimmista sekä sisällön että järjestelyiden osalta. Parin viikon aikana esityksiä pitävät Kopioston lisäksi muun muassa Teosto, Gramex ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun