Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Erillisselvitykset

Tekijänoikeus ja tutkimus

Kopiosto tutkii myös laajemmin tekijänoikeuteen liittyviä ilmiöitä. Alkuvuodesta 2014 valmistuneessa selvityksessä tarkastellaan tekijänoikeuden vaikutusta yliopistoissa tehtävään tutkimustyöhön.  Selvitys toteutettiin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, IPR University Centerin, Taideyliopiston ja Kopiosto ry:n kesken opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. 

Tekijänoikeus ja opetus

Vuonna 2015 Kopiosto selvitti, miten tekijänoikeus näkyy opetuksessa peruskouluissa ja lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa sekä yliopistoissa. Tavoitteena oli tarkastella millaisia tekijänoikeudellisia tarpeita tai ongelmia opettajilla on sekä millaista materiaalia he käyttävät opetuksessa ja opetuksen valmistelussa. Selvitys toteutettiin osana opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kopioston välillä sovittua tutkimus- ja selvitystoimintaa.

Tekijänoikeudella suojattu materiaali kirjastoissa

Kopiosto selvitti kirjastot.fi -yhteistyöverkoston kanssa syksyn 2016 aikana, millaisia tekijänoikeuden suojaamien materiaalien digitointi- ja käyttötarpeita yleisillä kirjastoilla on. Selvityksellä kartoitettiin, millaista tekijänoikeudella suojattua materiaalia kirjastoilla on tarve käyttää toiminnassaan ja voidaanko näihin käyttötarpeisiin kehittää luparatkaisuja.


Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun