Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Short Form – työpaja dokumentti- ja asiasisällön tekijöille 

21.6.2017
Ensi syksynä alkaa ’learning by doing’ -hengessä toteutettava Short Form –työpaja dokumentti- ja asiasisällön tekijöille ja tuotantoyhtiöille. Työpajaan avattava hankehaku käynnistyy elokuun alussa. Työpajan järjestää Yle Lab yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön ja AVEKin kanssa.

short form logo

Työpajan tarkoituksena on kehittää dokumentaarista kerrontaa lyhyeen muotoon, kehittää visuaalisia tyylejä ja etsiä mitä lyhyt muoto tuo sisältöön.
- Mitä on short form, tarinan lyhyt muoto? Miten hyvä ja toimiva tarinankerronta siihen suunnitellaan? Millaisia visuaalisia keinoja kannattaa käyttää? Kuinka jakelu toimii parhaiten ja miten tarinat löydetään?

Työpaja sisältää kolme työjaksoa, joiden aikana kehitetään ideoista lyhytmuotoisia dokumentteja (á kesto 4-7 min). Työpajassa työstetään omia tarinoita ja tutustutaan laajasti erilaisiin lyhytmuodon kerrontatapoihin, käydään läpi tärkeimmät onnistumisen edellytykset, kuten millainen on hyvä päähenkilö, miten kohdeyleisö määritellään, miten tarina kannattaa kertoa, kevyttuotannon uudet mahdollisuudet ja työtavat, kuvakerronnan ja visuaalisen tyylin suunnittelu, otsikointi, oikean kuvan valinta löydettävyyden lisäämiseksi ja opitaan miten lyhyt tarina koukuttaa, mitä keinoja kannattaa jakamisessa käyttää.

Työpaja on suunnattu sekä uusille kyvyille että kokeneille ammattilaisille. Hakijana on tuotantoyhtiö. Työpajaan haetaan hankehaun kautta, ja mukaan valitaan 5 tuotantoa, oivaltavan idean perusteella. Idean työstäminen valmiiksi tapahtuu työparin kanssa syksyn 2017 aikana, työpaja päivien toimiessa tuotannon sparraustilaisuuksina, tuotannot valmistuvat tammikuussa 2018. Työpajaan valituille hankkeille osallistuminen on maksuton. Tuotannot rahoittaa Yle, SES ja AVEK yhdessä.

Englanninkielisen työpajan vetäjä on Channel 4:lle (UK) menestyneen short form –tarjonnan luonut britti Adam Gee. Työpaja järjestetään Ylen tiloissa Pasilassa.

Tärkeitä päivämääriä:

15.8-15.9.2017 Hankehakuaika
6.10. Valintapäätökset julki

Work shopin alustavat päivät, valituille osallistuminen näille päiville on pakollista:

1. 9.-10. 2017
2. 27.-28.11.2017
3. 15.-16.1.2018

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun