Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKilta WEBISODI-tukea kahdeksalle sarjamuotoisen online-draaman käsikirjoitukselle

30.11.2017
AVEK on myöntänyt uutta WEBISODI-tukea kahdeksalle online-alustoja hyödyntävälle sarjamuotoisen draaman käsikirjoitukselle. Määräaikaan mennessä saapui 44 hakemusta, ja haettu kokonaissumma oli 358 725 euroa. Tukea myönnettiin yhteensä 50 000 euroa. AVEK tuki nyt ensimmäisen kerran online-jakeluun suunniteltuja draamasarjoja.

 
”Päätöksiä tehdessä johtoajatuksena oli löytää monipuolisesti erilaisia tarinoita, kerronnan tyylejä ja myös erilaisia tekijöitä. Päätöksiin vaikutti myös se, kuinka käsikirjoittajat olivat pohtineet online-jakelun mahdollisuuksia”, kertoo tuotantoneuvoja Outi Rousu AVEKista.

Tuen saajien joukossa on kokeneita ammattilaisia, kuten Cannesissa palkitun Katto-lyhytelokuvan käsikirjoittaja Melli Maikkula sekä Jättiläinen ja Napapiirin sankarit -elokuvien käsikirjoittaja Pekko Pesonen. Tukea sai myös useampi uransa alussa oleva, mutta jo taitonsa näyttänyt käsikirjoittaja, kuten viime kevään Putous-sarjaa käsikirjoittamassa ollut Anna Brotkin ja Perintö-novellielokuvan käsikirjoittanut Petra Forstén.

Tuen saajat

Maanantai potenssiin 2
Maanantaion supernaturalistinen sarja, jonka vaihtuvat päähenkilöt kohtaavat arkipäivässään käänteentekeviä ihmeitä. Kymmenminuuttisissa jaksoissa henkilöt elävät normaalia arkeaan, kunnes heidän elämänsä tärähtää merkityksellisen sattumuksen johdosta.
Käsikirjoitus: Melli Maikkula & John Lundsten
tuki 8 000 euroa
 
GÖG 
Gög on 10−14 vuotiaille lapsille suunnattu, nukketeatterin keinoin toteutettava ja anarkistisen huumorin ryydittämä animaatiosarja. Gög on maan alla sijaitseva rinnakkaismaailma, josta ihmisten hävittämät esineet hakevat turvapaikkaa.
Käsikirjoitus: Olli-Pekka Jauhiainen ja Maija Linturi
tuki 6 000 euroa
 
Boys Boys Boys
Boys Boys Boys on omaelämäkerrallinen komediasarja 35-vuotiaasta käsikirjoittajasta, joka on yllättävän avioeron myötä päätynyt takaisin sinkkuelämään, kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarja kuvaa nykypäivän deittailukulttuuria ja elämän kakkoskierroksen haasteita nuorehkojen isien näkökulmasta. 
Käsikirjoitus: Pekko Pesonen
tuki 7 000 euroa
 
Opettajainhuone (työnimi)
Opettajainhuone on nopeatempoinen web-draamasarja yläkoulun opettajainhuoneen arjesta. Luokassa sattuneen vaaratilanteen jälkeen opettajayhteisössä nousee kysymys häpeästä, valinnoista ja vastuun kantamisesta. Mikä on oikea tapa toimia, ja kuka kantaa vastuun, jos sama tapahtuu uudelleen?
Käsikirjoitus: Petra Forstén
tuki 7 500 euroa
 
HUNGRY
Hungry kertoo kaupungin parhaan ravintolan henkilökunnasta työuran ja aikuisuuden alussa.
Käsikirjoitus: Vesa Virtanen
tuki 5 500 euroa
 
Patina – Ruoste
Patina – Ruoste on 10−15-vuotiaille suunnattu web-draamasarja. Se kertoo kaksi dystooppista, toisiinsa kietoutuvaa tarinaa nuorista, jotka kyseenalaistavat tarinat, joista heidän maailmansa on rakennettu.  
Käsikirjoitus: Silja Sillanpää
tuki 4 000 euroa
 
Kreisikesä
Kreisikesä on sarja nuorista naisista, ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Sarja tutkii, voiko nuori nainen olla uskottava ja silti pysyä omana itsenään, glittersukkikset jalassa?
Käsikirjoitus: Anna Brotkin
tuki 6 500 euroa
 
Rautavaara
Rautavaara on mustan komedian ryydittämä rikossarja. Katoavaan pohjoissavolaiseen kuntaan sijoittuvassa tarinassa pikkukylän papin kuolema käynnistää alati surullisempia käänteitä sisältävän rikosvyyhdin. Tähän sotkuun sekoittuvat omia virheitään pakeneva toimittaja, hitaat poliisit, vaikeat kyläläiset, kajaanilainen rikollisperhe sekä iso kasa perisuomalaisen häpeän hautaamia salaisuuksia.
Käsikirjoitus: Markus Laitinen ja Santeri Mäkinen
tuki 5 500 euroa

Lisätietoja

AVEKin tuotantoneuvoja Outi Rousu 
outi.rousu@avek.kopiosto.fi 
045 7731 1770
www.kopiosto.fi/avek

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun