Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Tuuli Penttinen-Lampisuo mediataiteen tuotantoneuvojaksi AVEKiin

10.5.2016
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on valinnut tuottaja, TaM Tuuli Penttinen-Lampisuon uudeksi mediataiteen tuotantoneuvojakseen. Penttinen-Lampisuo seuraa tehtävässä Elena Näsästä, jonka määräaikainen tehtävä päättyy 30.6.2016. Tuotantoneuvojan toimikausi AVEKissa on enintään neljä vuotta.

Tuuli Penttinen-Lampisuo. Kuva: Meri Mäkinen, Kallo Works
Tuuli Penttinen-Lampisuo. Kuva: Meri Mäkinen, Kallo Works


”On suuri kunnia liittyä mediataiteen tuotantoneuvojien ketjuun”, Penttinen-Lampisuo sanoo. ”Edeltäjäni ovat arvostettuja taiteen asiantuntijoita ja taiteilijoita. Tuottajana tuon työhön oman tuotannollisen ja viestinnällisen osaamiseni ja verkostoni. Tavoitteeni on edistää mediataiteen kenttää taidetta kunnioittavalla tukipolitiikalla, tuotantoneuvonnalla ja uusia yhteistyökumppanuuksia solmimalla.”

Penttinen-Lampisuo (s. 1969 Tampere) on tuottanut viisitoista videotaideteosta ja järjestänyt useita kymmeniä näyttelyitä. Hän on opettanut tuotannollisia aineita Aalto-yliopistossa ja Turun yliopistossa, toiminut taiteen tuottamisen läänintaiteilijana Satakunnassa ja tuottajana AV-arkissa Helsingissä. Häneltä on julkaistu toistasataa taidearvostelua ja muita kirjoituksia. Taiteen maisterin opinnäytteen hän teki videotaiteen tuottamisesta. Penttinen-Lampisuolla on myös AMK medianomin tutkinto tv- ja elokuvatuotannon linjalta ja aiempia opintoja taidegrafiikan ja visuaalisen suunnittelun aloilta.

Viime vuosina Penttinen-Lampisuo on toiminut tuottajana, yrittäjänä ja toimitusjohtajana Kallo Works -osuuskunnassa. Hänen ajankohtaisia tuotantojaan ovat muun muassa Satasoitto-festivaali Kokemäellä ja Harjavallassa, videotaidetta hoitolaitoksiin vielä LiikKUVAT-palvelu Nokialla ja nukketeatteriooppera CROAK Porissa. Mediataiteen tuotantoneuvojan tehtävä on osa-aikainen. Sen myötä Penttinen-Lampisuo on päättänyt luopua toimitusjohtajuudestaan Kallo Worksissä.

Tuuli Penttinen-Lampisuo aloittaa uudessa tehtävässä 1. elokuuta ja on siitä lähtien tavoitettavissa AVEKissa ensisijaisesti perjantaisin.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun