Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Loikka2-tanssielokuvahanke tuottaa uuden teoksen

29.4.2016
Loikka tanssielokuvafestivaali, AVEK, Suomen elokuvasäätiö ja Yle ovat valinneet voittajan toisen kerran toteutettavassa Loikka -tanssielokuvahankkeessa.


Loikka2 - hanke haki alkuvuodesta tanssielokuvan tuotantohankkeeseen ehdotuksia noin 5 minuuttisen tanssielokuvan tuotantoon. Tärkeinä kriteereinä pidettiin elokuvan sisällön puhuttelevuutta, koreografian ja elokuvailmaisun sulavaa yhdistymistä sekä omintakeista näkemystä.

Tuotantoon on valittu ohjaaja Anna Maria Jóakimsdóttir-Hutrin ja koreografien Maria Saivonsalmen sekä Andrius Katinasin teos Through the Supermarket in Five Easy Pieces. Elokuva kertoo viisihenkisen perheen haasteista selviytyä megamarketin sokkeloista ulos hetkenä jolloin vanhemmat ovat viettäneet liian monta unetonta yötä. Elokuvan tuottaa Petteri Lehtinen Valve Group Oy:stä. Elokuva saa yhteensä 50 000 euron rahoituksen.

Loikka2 -tanssielokuvahankkeeseen saapui ehdotuksia määräaikaan mennessä 26 kappaletta. Through the Supermarket in Five Easy Pieces asettuu nykymaailmaan ja käsittelee arjen sietämistä kiinnostavalla tavalla. Elokuvantekijät ovat ansioituneita omalla alallaan ja heidän yhteistyö sekä motivaationsa elokuvan tekemiseen vakuuttivat raadin valintaprosessissa. Rahoituksen pyrkimys on tarjota mahdollisuus ilmaisun kehittämiseen ja tuottaa sellaista sisältöä, joka herättää kiinnostusta perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin.

Tuotantotuki mahdollistaa ammattimaisen toteutuksen tanssielokuvalle ja siten nostaa kotimaisen tanssielokuvan tasoa ja tunnettuutta.

Elokuvan kotimainen ensiesitys on Loikka festivaalilla vuonna 2017 ja myöhemmin elokuva esitetään Yle Teemalla. Loikka tanssielokuvafestivaalin kansainvälisen verkoston myötä elokuva saa myös kansainvälistä levitystä.

Lisätiedot:

Kati Kallio
Taiteellinen johtaja
Loikka tanssielokuvafestivaali
kati.kallio@loikka.fi

loikkalogot.jpg


Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun