Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKin ja Kiasman yhteistuotantohanke etsii uutta mediataiteen teosta ARS17-näyttelyyn

11.1.2016
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Nykytaiteen museo Kiasma käynnistävät tammikuussa 2016 yhteistuotantohankkeen, jonka kautta etsitään toteutettavaksi uutta kotimaista mediataiteen teosta. Teos saa ensiesityksensä Kiasman ARS17 -näyttelyssä, joka avautuu maaliskuussa 2017.


ARS17 on yhdeksäs ARS-näyttelyiden sarjassa, ja se pureutuu globaalin digitaalisen murroksen vaikutuksiin kulttuurissa, taloudessa sekä ihmisten identiteetissä ja käyttäytymisessä. Näyttely esittelee uuden vuosituhannen taiteilijat ja tarjoaa tuoreen lähestymistavan nykytaiteeseen laajentamalla kokemuksen myös verkkoon.

Digitaalisuudesta on tullut merkittävä osa ihmisten arkea. Teknisten ratkaisujen lisäksi se on mukana sosiaalisten suhteiden hoidossa, yhteisöllisyyden syntymisessä ja kommunikaatiossa. Yksi ARS17-näyttelyn keskeisimmistä kysymyksistä on, miten taiteilijat ovat kohdanneet tämän kaikkia koskettavan muutoksen. Taide ottaa edelläkävijän roolin myös digitaalisen kulttuurin murroksessa. 

AVEKin tuotantoneuvojan Elena Näsäsen mukaan suomalainen mediataide on kansainvälisesti vertailtuna erittäin korkeatasoista, mutta teokset eivät näy ansaitsemassaan määrin ulkomaisissa biennaaleissa ja yhteisnäyttelyissä. Kiasman ja AVEKin yhteistuotantohankkeessa yksi taiteilija tai taiteilijaryhmä saa mediateokselleen tuotantotukea ja mahdollisuuden esittää valmistuva teos merkittävässä kansainvälisessä näyttelyssä. Osallistuminen ARS-näyttelyyn lisää taiteilijan tunnettavuutta ja voi parhaimmillaan toimia myös ponnahduslautana taiteilijan kansainväliselle uralle. ”Toivon, että AVEKin ja Kiasman yhteistuotantohanke samalla rohkaisisi suomalaisia instituutioita tilaamaan mediataideteoksia sekä näyttelyihin että julkisiin tiloihin”, Näsänen lisää.

AVEKin ja Kiasman yhteistyöhanke hakee toteutettavaksi uutta mediataideteosta. Hankkeeseen voivat osallistua kaikki Suomessa aktiivisesti toimivat kuvataiteilijat. Valitulle mediataiteen teokselle myönnetään tuotantotukena 30 000 euroa. Tuotannolle voi hakea myös muuta rahoitusta.

Hakuaika on 11.1.17.4.2016. 

Yhteistuotantohankkeeseen valittu mediataideteos julkistetaan kesäkuussa 2016. Teoksen ensiesitys on Kiasman ARS17-näyttelyssä maalis‒lokakuussa 2017.

Tuotantohankkeeseen valittua projektia kehitellään AVEKin normaalin käytännön mukaisesti yhdessä rahoittavien tahojen edustajien kanssa.

Hakemuksen pakolliset liitteet ovat seuraavat:

  • käsikirjoitus tai muu sisältösuunnitelma
  • työsuunnitelma sisältäen myös aikataulun
  • (alustava) installointi- tai esityssuunnitelma
  • kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma, josta ilmenee hakijalle samaan hankkeeseen haetut ja myönnetyt apurahat
  • keskeisten tekijöiden esittely
  • selvitys hakijan aikaisemmasta toiminnasta ml. työnäytteet

Hakeminen tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella (PDF + videolinkit). Hakemukset toimitetaan AVEKiin: avek(at)avek.kopiosto.fi tai Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Otsikoi hakemus ARS17.

Lisätietoja

Lisätietoa Kiasman ARS17-näyttelystä löydät täältä: www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/ars-17/

Lisätietoja medialle antavat:
AVEKin mediataiteen tuotantoneuvoja Elena Näsänen: 09 4315 2356, elena.nasanen(at)avek.kopiosto.fi
Nykytaiteen museo Kiasman amanuenssi Kati Kivinen: 0294 500 540, kati.t.kivinen(at)kiasma.fi 
www.kiasma.fi

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun