Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKilta tukea keinotodellisuuden hyödyntämiseen sadunkerronnassa

17.3.2016
AVEK on myöntänyt audiovisuaalisen ilmaisun eri osa-aluiden kehittämiseen suunnattua Vieteri-tukea 23 300 euroa. Vieteri-tuen avulla AVEK pyrkii huomioimaan elokuva- ja mediataiteen katvealueet eli teokset, jotka ylittävät perinteisen elokuvan ja mediataiteen rajat. 


Vieteri-tukea haki 14 hanketta ja tukea myönnettiin neljälle. Tuesta päättivät yhdessä AVEKin tuotantoneuvojat Outi Rousu ja Elena Näsänen. Asiantuntijana toimi AVEKin DigiDemo- ja CreaDemo-tukien esittelijä Milla Moilanen. ”Nyt myönnetyt tuet ovat Vieteri-tuen hengen mukaisia, uusia avauksia etsiviä hankkeita”, Moilanen kertoo. 

Marcos Correan työryhmä sai Vieteri-tukea tutkiakseen keinotodellisuuden luomia mahdollisuuksia sadunkerronnassa ja Ilppo Pohjola kehittääkseen uuteen teokseensa sisältöä kokeillen elokuvallista improvisaatiota vanhaa ja uutta tekniikkaa yhdistellen. Marita Rainbird ja työryhmä tähtää interaktiiviseen dokumenttiin musiikin ja runon keinoin. Eija-Liisa Ahtila työstää tulevan elokuvansa visuaalista ilmettä trikkejä ja kuvan käsittelyä hyväksi käyttäen.

Kehittelytuki Vieterillä tuetaan ennen varsinaista tuotantoa tapahtuvaa audiovisuaalisen kerronnan muotojen kehittämistä. Vieteriä ei myönnetä sellaiseen toimintaan, jota tuetaan AVEKin muiden tukimuotojen kautta tai jota on jo aiemmin tuettu Vieteri-tuella. 

Viime syksynä Vieteri-tukea myönnettiin 47 000 euroa. Tukea myönnetään toimikaudella 2015–2016 yhteensä 200 000 euroa.

Tukipäätökset

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun