Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Kirjamessuilla AVEKin tukemia lyhytelokuvia

20.10.2014

Kopiosto osallistuu lokakuun lopussa järjestettäville Helsingin Kirjamessuille. Messuosastolla esitellään Kopioston ja sen yhteydessä toimivan Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin toimintaa. Osastolla esitetään nonstopina AVEKin tukemia kotimaisia lyhytelokuvia, jotka perustuvat kirjallisiin teoksiin.

Kalle Kotilan ohjaama ja Las Palmas Films Oy:n tuottama Tärkeitä papereita –animaatioelokuva perustuu YUP-yhtyeestä tutun muusikko-kirjailija Jarkko Martikaisen novelliin. Kaksi naapurusta työskentelee samassa avokonttorissa. Toinen rakastaa järjestystä, toinen on hedonistinen laiskuri. Mitä tapahtuu, kun ääripäät ajautuvat yhä uudestaan törmäyskurssille?

Katariina Lillqvist on ohjannut Franz Kafkan novelleihin perustuvan kolmesta nukkeanimaatiosta koostuvan trilogian: Hiilisangolla ratsastaja, Kamarihaikara ja Maalaislääkäri. Maalaislääkäri sai  Berliinin elokuvajuhlien Hopeinen karhu -palkinnon vuonna1996. Hiilisangolla ratsastaja ja Kamarihaikara ovat Camera Cagliostron tuotantoa ja Maalaislääkäri Kinoproduction Oy:n tuotanto.

Messuilla jaetaan myös Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla rahoitettavat Tietokirjailijapalkinnot. Suomen tietokirjailijat ry myöntää palkinnot vuosittain tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jaetaan Eino Leino -lavalla lauantaina 25.10. klo 12.30.

Helsingin Kirjamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 23.-26.10.2014.

Kopioston ja AVEKin löydät Kirjamessuilta osastolta 6e89. Tervetuloa elokuviin Kirjamessuille!

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun