Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK palkitsi luovia ideoita cd²-kilpailussa

11.2.2015

AVEK palkitsi uusia tuote- ja palveluideoita perjantaina 6.2.2015 järjestetyssä cd²-tapahtumassa. Pitchauskilpailun tuomaristot kehuivat tämänvuotisen kilpailun tasoa kovaksi. Kilpailussa palkinnon päivän parhaasta pitchauksesta voitti Sebastian Sonntag Studio WAS Oy:stä. Sarjakuvaa ja tiedettä yhdistävä ”Science Clarified” vakuutti tuomariston niin idean kuin sen esittämisen puolesta.

Muut palkitut olivat Saiki Tanabe, Sani Sakashe (7Scales Oy): Sketchboard.io (3 000 €) ja Asmo Saloranta: Tosimiesten vauvanhoitotuotteet (2 000 €). Lisäksi 1000 euron kannustuspalkinnon saivat:

  • Sid Kumpurinne (Secret Synapse Oy): Brandinvalvojat – Brandpatrons
  • Juhani Lehvä (Game Men Oy): Bowling Pro-Game
  • Jere-Miikka Myllymäki, Jani Vainio (Memorial Oy): Valaistu hautamuistomerkki
  • Aatu Mällinen: CLEAC 
  • Antti Ollikainen, Gautam Vishwanath: FLU – The Game
  • Marja Honkokorpi, Mikko Evinsalo (Hello Harry työryhmä): Hello Harry

”Pitchausesitysten taso on vuosien varrella parantunut. Suurin osa osallistujista osaa tiivistää ideansa ihailtavan selkeästi. Ideat olivat monipuolisia ja ne ovat syntyneet osallistujien oman osaamisen ja kiinnostuksen pohjalta. Ideat ovat hyvin jatkokehitettävissä. Yhtä tärkeää kuin palkinto, on se foorumi, jossa osallistujat tapaavat muita samassa tilanteessa olevia”, kertoo kilpailun tuomaristossa toiminut Kati Uusi-Rauva.

cd²-tapahtumassa yhteensä 60 kilpailijaa esitteli uusia luovia tuote- ja palveluideoitaan pitchaamalla. Pitkän linjan asiantuntijoista koostuneet tuomaristot kuulivat ideoita muun muassa muotoilun, pelien, ohjelmistojen sekä erilaisten kulttuuripalveluiden alalta.

Päivän aikana kilpailijoille sekä muille kiinnostuneille oli tarjolla myös muuta ohjelmaa. Runsaasti kuulijoita vetivät muun muassa aiempina vuosina DigiDemo- ja CreaDemo-rahoitusta saaneiden yritysten case-esittelyt. Kiinnostavia esityksiä kuultiin vastikään Venla-gaalassa vuoden 2014 parhaana musiikkiohjelmana palkitusta Gimmeyawallet Productions Oy:n Sound Tracker -sarjasta, uudesta suomalaisesta kuvataiteen verkkogalleria Tabulalandistä sekä ArtTeatron Cirque Teatero -varieteen tuotekehityksestä.

cd²-kilpailu on osa AVEKin opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahoihin perustuvia CreaDemo- ja DigiDemo-rahoitusohjelmia. CreaDemo-rahoitus tarjoaa väylän luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia tuote- tai palveluinnovaatioita. DigiDemo puolestaan painottaa erityisesti digitaalisiin kanaviin tehtäviä kulttuurisia sisältö- ja palveluideoita.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun