Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Outi Rousu AVEKin tuotantoneuvojaksi

10.6.2014

AVEKille on valittu uusi tuotantoneuvoja. Outi Rousu aloittaa työnsä elokuun 11. päivä. Hänen vastuullaan ovat lyhyt- ja dokumenttielokuvat.

Tuottaja-ohjaaja Outi Rousu on työskennellyt ammattimaisesti elokuva-alalla vuodesta 1985. Hän on tuottanut kymmeniä elokuvia: pitkiä näytelmäelokuvia, dokumentteja, lyhytelokuvia, lastenelokuvia, televisiosarjoja, kansainvälisiä yhteistuotantoja, tanssielokuvia ja mediataidetta. Hän on toiminut aktiivisesti elokuvakulttuurin ja mediakasvatuksen parissa ja oli myös valtion elokuvataidetoimikunnan jäsen vuosina 1997-2002.

Outi Rousulla on elokuvatuottajan PD-tutkinto Taideteollisesta korkeakoulusta (Ad Astra, 1996) ja kansainvälinen elokuvatuottaja-tutkinto EAVE (1997). Hän on myös sosionomi (Tampereen yliopisto, 1984) sekä elokuva- ja videotaideohjaaja (Satakunnan käsi- ja taideteollinen opisto, 1992). Outi on opiskellut käsikirjoittamista EU:n Media-ohjelman SOURCES – käsikirjoituskoulutusohjelmassa v. 2002 ja 2008 ja Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1995-1996 sekä osallistunut myös muihin Media-ohjelman elokuvakoulutuksiin (tuotanto, levitys, markkinointi).

”On kiinnostavaa saada osallistua elokuvien valmistamiseen tältä paikalta. Kotimainen elokuvatuotanto on tällä hetkellä virkeää ja monipuolista. Saan varmasti tutustua erilaisiin hankkeisiin, ja moniin uusiin tekijöihin. Erityisen mielelläni olen mukana jo käsikirjoitusvaiheessa”, Outi Rousu kertoo odotuksistaan tuotantoneuvojan tehtävään liittyen.

AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla kotimaista audiovisuaalista kulttuuria. Hyvitysmaksun romahtamisesta johtuen AVEKin lyhyt- ja dokumenttielokuvan tukivarat ovat jo kolmen vuoden ajan olleet noin puolet aiemmasta tasosta, ja AVEK joutui perumaan kauden 2013-2014 lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantotuen viimeisen haun.

Taloudellisen tilanteen takia kaudella 2014-2015 keskitytään jakamaan käsikirjoitustukea ja ennakkovalmistelutukea, joka on tarkoitettu tuotannon kehittämiseen. Varsinaista tuotantotukea on tarkoitus jakaa vain mediataiteen puolella. Ratkaisu mahdollistaa aktiivisemman tukipolitiikan harjoittamisen, vaikka varsinaista helpotusta rahatilanteeseen se ei tuokaan. Tuotantoneuvojalle tämä antaa mahdollisuuden keskittyä esituotantovaiheeseen, joka usein on elokuvien onnistumisen kannalta ratkaiseva.  ”Käsikirjoitus on elokuvan tärkein työkalu. Sen valmistamiseen kannattaa käyttää aikaa, kuten myös tuotannon kehittämiseen. Nämä ovat tuotannon tärkeimmät työvaiheet, mutta silti niihin on tarjolla vähän resursseja. Toivon, että voin olla juuri tässä avuksi”, Outi Rousu summaa.

AVEKin edellisen lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantoneuvojan, Timo Korhosen, kausi päättyy 30.6.2014. Korhonen työskenteli AVEKissa kokonaisuudessaan neljä kautta, mikä on tuotantoneuvojien enimmäistoimiaika. AVEKin toimikausi on heinäkuun alusta seuraavan kesäkuun loppuun.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Juha Samola

juha.samola(a)avek.kopiosto.fi

09 4315 2351

040 513 9305

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun