Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

cd²-kilpailu haastaa ideat kehittymään

5.2.2014

Luovan alan innovatiivisia tuote- ja palveluideoita palkitaan cd²-pitchauskilpailussa perjantaina 7.2.2014 Hotel Katajanokalla Helsingissä. Tapahtumaan osallistuu noin 60 pitchaajaa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään miniseminaari, johon voi ilmoittautua, vaikka ei pitchauskilpailuun osallistuisikaan.

 

cd²-kilpailu kokoaa yhteen ideoiden tekijät ja kehittäjät. Kilpailu haastaa heittäytymään ja testaamaan oman idean menestysmahdollisuuksia sekä kehityspotentiaalia pitchaamalla, eli esittelemällä ennalta määrätyn ajan kuluessa tuotteen, palvelun tai liikeidean pääkohtia asiantuntijoista koostuvan tuomariston edessä. Tavoitteena on vakuuttaa tuomarit idean menestymismahdollisuuksista.

 

cd²-pitchauskilpailussa yhdistyvät jo toista kertaa c²- ja d²-kilpailut, jotka ovat osa AVEKin DigiDemo- ja CreaDemo-rahoitusohjelmia. Tuomaristot palkitsevat 12 innovatiivista ja kulttuurista luovan alan tuote- ja palvelukonseptia 2500 euron jatkokehityspalkinnolla. Lisäksi kilpailussa jaetaan 2500 euron palkinto päivän parhaalle pitchaukselle. Jaettavat palkinnot myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamista määrärahoista.

 

cd²-kilpailun yhteydessä klo 13-16 toteutetaan miniseminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa muun muassa tuotekehityksestä. Seminaarin pääpuhujana on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija Essi Pöyry, joka antaa vinkkejä luovan alan innovaatioiden myyntiin. Uuden tuotteen tai palvelun myyminen on aina haastavaa, mutta keskeistä yritysten kasvun ja selviytymisen kannalta. Luovien alojen haasteena on tuotteiden tai palvelujen arvon määrittäminen ja viestiminen asiakkaalle.

 

Seminaarissa esitellään myös kaksi innovatiivista case-esimerkkiä. DigiDemo-rahoitusta saanut Nymfit on Fisher King Productionsin tuottama fantasiadraamasarja, joka esitetään MTV3-kanavalla keväällä 2014. Nymfit-sarjaa on esitetty poikkeuksellisen laajasti ulkomailla jo ennen kotimaan ensiesitystä. Sarjan yhtenä vientitekijänä on originaali konsepti, jonka sisällöllisessä, tuotannollisessa ja markkinoinnillisessa kehitystyössä DigiDemo- rahoituksella on ollut merkittävä rooli. King Productionsilta casen esittelee sarjan luoja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Miikko Oikkonen.

 

Toisena case-esimerkkinä esitellään CreaDemo-rahoitusta saanut Agit-Cirk-ryhmän  ja Treeform Oy:n yhteinen projekti KomsioDome, esiintymistila, jonka tekniset ratkaisut mahdollistavat näyttämöteosten ja konserttien viemisen minne tahansa. Agit-Cirk-rovaniemeläisryhmä on saanut kansainvälistä huomiota ennakkoluulottomilla ja taiteellisesti korkeatasoisilla, sirkusta, musiikkia ja runoutta yhdistävillä esityksillä. Treeform Oy:n muotoilu ja tuotteiden raaka-aineet lähtevät Pohjoisen luonnosta. KomsioDome-projektia esittelevät Agit-Cirkin tuottaja Joonas Martikainen ja Treeformista Maxim Narbrough.

Seminaarin ohjelma
Klo 13:00 Avaus, Pekka Krook, Diges ry
Klo 13:15 Case: Nymfit, Fisher King Productions
Klo 13:35 Case: Komsio, Treeform & Agit-Circ
Klo 14:15 Pääpuhuja: Essi Pöyry, Aalto-yliopisto
”Myynti – miten myydä luovan alan tuotteita?”
Klo 15:00 Voittajat julkistetaan, palkintojenjako ja päätöspuheenvuorot
Tilaisuus päättyy noin klo 16:00.

Miniseminaariin voi ilmoittautua osoitteessa

https://www.webropolsurveys.com/S/31E0AA39C8E889F8.par

Lisätietoja antavat:

Hanna Kosonen, cd²-tapahtuman tuottaja, puh. 040 7171 114, hanna.kosonen(a)diges.info

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun