Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK palkitsi kaksitoista ideaa cd²-kilpailussa

11.2.2014

AVEK palkitsi kaksitoista luovan alan sisältöideaa perjantaina 7.2.2014 järjestetyssä cd²-tapahtumassa Helsingissä.  Palkituille myönnettiin 2 500 euroa hankkeiden jatkokehittelyä varten. Yksi palkituista hankkeista sai lisäksi 2500 euron tunnustuksen parhaasta pitchauksesta.

 

Luovien alojen ja digitaalisten sisältöjen osaajille suunnatussa cd²-pitchauskilpailussa noin 50 osallistujaa esitteli tuote- ja palveluideoitaan. Pitkän linjan asiantuntijoista koostuneet tuomaristot kuulivat ideoita muun muassa esittävien taiteiden, muotoilun, musiikin, pelien, ohjelmistojen ja monenlaisten kulttuuripalveluiden taitajilta. Kilpailijoilla oli 5 minuuttia aikaa kertoa eli ”pitchata” ideansa, jonka perusteella tuomaristo valitsi palkittavat sekä loppukilpailussa parhaan pitchauksen palkinnosta taistelleet ideat.

 

Vuoden 2014 cd²-tapahtumassa yhdistyivät toista kertaa c² ja d² -kilpailut, jotka ovat osa AVEKin DigiDemo- ja CreaDemo-rahoitusohjelmia, ja jotka perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahoihin. c² tarjoaa väylän luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia tuote- tai palveluinnovaatioita. d² painottaa erityisesti digitaalisiin kanaviin tehtäviä kulttuurisia sisältö- ja palveluideoita.

 

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin miniseminaari, jossa puhujana oli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija Essi Pöyry, joka antoi vinkkejä luovan alan innovaatioiden myyntiin. Lisäksi seminaarissa kuultiin kaksi case-esimerkkiä digitaalisten sisältöjen ja muotoilun aloilta. Fisher King Productionsin Nymfit-fantasiadraamasarjaa esitteli sarjan luoja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Miikko Oikkonen. Agit-Cirk-ryhmän ja Treeform Oy:n yhteistä KomsioDome-projektia esitteli Treeformista Maxim Narbrough.

 

cd² -kilpailun finaali kuvattiin ja finalistien pitchausvideot julkaistaan helmikuun lopulla AVEKin verkkosivuilla.

                                               

Päivän aikana jaettiin seuraavat palkinnot:

Paras pitchaus -palkinto á 2 500 €:

Arttu Volanto: Blast from the Past.

cd²-palkitut á 2 500 € satunnaisessa järjestyksessä:

Arttu Volanto: Blast from the Past

Katja Meriläinen: DIY Showroom

Aarne & Antti Kempas: Liikuntakortisto

Maiju Laitanen & Vicente Vial: Sampoa etsimässä -mobiili/tietokonepeli

Juha Koivisto: Valokytkin

Delicode Oy: Z Vector.

Janne Asikainen: EWÄS

Lauri Lemmenlehti: Valopilleri

Lassi Laitinen ja Tuukka Kingelin: Uploud Audio Michelin Guide

Terhi Pölkki: Terhi Pölkki Design

Teemu Ruotsalainen: Project Papillion

Frans Tihveräinen: Himmee Creative

 Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun