Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK ei jaa keväällä tuotantotukea lyhyt- ja dokumenttielokuville

12.3.2014

AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla kotimaista audiovisuaalista kulttuuria. Taloudellisista syistä AVEK joutuu perumaan kauden 2013-2014 lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantotuen viimeisen haun.

 

Hyvitysmaksun romahtamisesta johtuen AVEKin lyhyt- ja dokumenttielokuvan tukivarat ovat jo kolmen vuoden ajan olleet noin puolet aiemmasta tasosta. AVEKin lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantoneuvoja Timo Korhosen mukaan hakemusten määrä on kuitenkin pysynyt entisellä tasolla. ”Kun monet dokumenttielokuvahankkeet kestävät vuosia, niiden rahoitusta on voitu kohdistaa eri kausille, mutta kolmannella niukalla kaudella talouden rajat tulevat väistämättä vastaan,” Timo Korhonen kertoo.

 

AVEK on ollut mukana tukemassa suomalaisten dokumenttielokuvien kansainvälistä rahoitusta. Keväisin on kirjoitettu sitoumuskirjeitä hankkeille, jotka ovat hakeneet keskeiseen pohjoismaiseen rahoitustapahtumaan Nordisk Forumiin tai Amsterdamissa järjestettävään IDFAn Forumiin. Näin jo keväällä on sidottu seuraavan kauden tukivaroja. Timo Korhosen mukaan useat AVEKin tukemat hankkeet menestyivät syksyn 2013 rahoitustapahtumissa ja niihin liittyvät sitoumuskirjeet realisoituivat heti kauden alussa. Myös tämä söi kuluvan kauden reaalisia tukivaroja. ”Kun tukivarojen tilanne on tänä keväänä poikkeuksellisen vaikea, ei nyt kirjoiteta lainkaan sitoumuskirjeitä.”

 

Lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantotuen viimeisen haun perumisesta päätti AVEKin johtokunta. Vuosittainen tv-draaman käsikirjoitustuki ja tuki AVEKin, Elokuvasäätiön ja Ylen yhteiselle Dox@net-hankkeelle jaetaan suunnitelmien mukaisesti. Loput käytettävissä olevista tukivaroista käytetään käsikirjoitus- ja ennakkovalmistelutukeen.

 

AVEKin toimikausi alkaa heinäkuun alussa ja päättyy kesäkuun lopussa. Toimikauden 2013/2014 viimeisen lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantotuen hakuaika olisi päättynyt toukokuun alussa. Tuotantotukea jaetaan jälleen heinäkuussa alkavalla toimikaudella 2014/2015.

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Timo Korhonen, timo.korhonen(a)avek.kopiosto.fi,   09 4315 2352

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun