Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

cd² haastaa ideat kehittymään

10.12.2012

AVEK palkitsee luovan alan innovatiivisia tuote- ja palveluideoita cd² -pitchauskilpailussa 1.2.2013 Hotel Katajanokan luovassa miljöössä Helsingissä. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkoi 12.12.2012.

 

cd² -kilpailu, joka kokoaa yhteen ideoiden tekijät ja kehittäjät, on monelle ensimmäinen askel tiellä menestykseen. Kilpailu haastaa heittäytymään ja testaamaan oman idean menestysmahdollisuuksia sekä kehityspotentiaalia.

 

Vuoden 2013 tapahtumassa yhdistyvät c² ja d² -kilpailut, jotka ovat osa AVEKin DigiDemo- ja CreaDemo-rahoitusohjelmia. Kilpailun aikana tuomaristot palkitsevat 12 innovatiivista ja kulttuurista luovan alan tuote- ja palvelukonseptia 2500 euron jatkokehityspalkinnolla. Lisäksi kilpailussa jaetaan 2500 euron palkinto päivän parhaalle pitchaukselle. Jaettavat palkinnot myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamista määrärahoista. Kilpailun kahden linjan tuomaristossa on mukana alan parhaita asiantuntijoita.

  • c² tarjoaa väylän luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia tuote- tai palveluinnovaatioita.
  • d² painottaa erityisesti digitaalisiin kanaviin tehtäviä kulttuurisia sisältö- ja palveluideoita.

 

Kilpailussa kullakin kilpailijalla on 5 minuuttia aikaa pitchata ja vaikuttaa tuomaristoon ideallaan. 3 minuuttia on varattu tuomariston kysymyksille sekä 2 minuuttia siirtymiin.

Miniseminaari

cd² -kilpailun yhteydessä toteutetaan miniseminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa luovan alan tuotekehityksestä sekä esimerkkejä menestyneistä kehityshankkeista.

Pääpuhujana miniseminaarissa on Aalto yliopiston M!nd -tutkimusryhmän yli-innovaatioaktivisti ja tutkimuspäällikkö sekä Lupa toimia eri tavalla -kirjan kirjoittaja Anssi Tuulenmäki. Lisäksi seminaarissa kuullaan tanskalaisen CKO:n eli Kulttuurin ja elämystalouden keskuksen toimitusjohtajaa Rasmus Wiinstedt Tscherningiä, joka puhuu aiheesta ”European Creative Industries Alliance and Access to Finance”. Miniseminaarissa on mukana myös innovatiivista case -esimerkkiä sekä luovien alojen että digitaalisten sisältöjen puolelta.

Luova Suomi -hankkeen mahdollistama pitchauksen kuvaaminen

Kilpailun ohessa Luova Suomi -hanke tarjoaa Kuvaa pitchausvideo -session, johon voivat osallistua kaikki cd² -kilpailuun osallistujat. Mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Pitchauksen kuvauttaminen on tarkoitettu jo olemassa olevan luovan alan osaamisen, tuotteen tai palvelun esittelemiseen. Kuvattavan pitchauksen kesto tulee olla 30–60 sekuntia. Esityskielenä toimii suomi, englanti tai ruotsi. Kaikki osallistujat saavat pitchausvideonsa omaan käyttöönsä ja videoiden parhaimmisto julkaistaan Luova Suomi -hankkeen YouTube-kanavalla www.youtube.com/luovasuomi sekä verkkosivuilla Pitchaus-TV:ssä www.luovasuomi.fi/tekijoille.

LuovaSuomi mahdollista myös cd² -kilpailun voittajapitchausten kuvauksen ja julkaisun.

cd² -tapahtuman alustava aikataulu 1.2.2013 (ajat ovat noin -aikoja):

8.30 Pitchaukset (tarkka pitchausajankohta ilmoitetaan pitchaajille henkilökohtaisesti)

12.30 Päätöstilaisuus alkaa: loppukilpailuun päässeiden julkistaminen

12.45 Miniseminaari, puhujat ja case -esimerkit

14.30 Palkintojenjakotilaisuus

15.00 Tilaisuus päättyy

Tarkka ohjelma julkaistaan tammikuun 2013 alussa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu pitchaamaan oma ideasi tuomaristolle. Pitchaajien toivotaan osallistuvan myös päätöstilaisuuteen. Tilaisuus on maksuton.

Voit ilmoittautua samalla kaavakkeella myös kuvauttamaan pitchauksesi videoksi. cd² -tapahtumaan ilmoittautumisaika on ennakkotiedoista poiketen 12.12.2012—16.1.2013. Kilpailuun valitaan mukaan 64 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ilmoittautumisjärjestyksessä. AVEK pidättää oikeuden karsia kilpailijoita. Kilpailu on tarkoitettu uusille hankkeille, joita ei ole tuettu aiemmin DigiDemo- tai CreaDemo -tuilla. Pitchauksen kuvaamiseen valitaan mukaan 10 pitchaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jokaiselle kisaan valitulle ilmoitetaan sähköpostitse päivän aikataulu sekä pitchausajankohta ilmoittautumisen päätyttyä. Kaikille pitchauksen kuvauttajille ilmoitetaan samalla sähköpostilla myös kuvausaika. Sekä kilpailusta että pitchauksen kuvaamisesta karsiutuneet saavat tiedon hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Käy myös tapahtuman Facebook-sivulla osoitteessa

https://www.facebook.com/Cd2Pitchauskilpailu

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun