Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK tukee kulttuuriyrittäjyyttä uudella CreaDemo-tuella

23.11.2011

AVEK myöntää valtionavustuksia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämishankkeisiin. CreaDemo on uusi tukimuoto, jonka tavoitteena on vahvistaa luovan työn tekemisen edellytyksiä. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta, joka on 500 000 euroa.

 

CreaDemo-tuki mahdollistaa luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden ideoiden kehittämisen muun muassa konsepteiksi, demoiksi ja prototyypeiksi. "Koska kyse on alkuvaiheen rahoituksesta, pyritään tulevaisuudessa aikaansaamaan palvelupolku, joka mahdollistaisi kehittämistyön jatkamisen esimerkiksi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Tekesin tai Keksintösäätiön tuella", kertoo kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeriöstä.  

 

AVEKilla on vuosien kokemus avustusten jakamisesta opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahasta. DigiDemo on jo vakiinnuttanut asemansa AVEKin tukimuotona.  Määräraha on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin. CreaDemo on vastaavantyyppinen tukimuoto, jossa luodaan edellytyksiä luovan alan työllisyyden vahvistamiselle.

 

CreaDemo-tukea myönnetään yritysten ja alan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Tuettavat hankkeet voivat olla luovien alojen tai kulttuurin eri aloilta. Hankkeita arvioitaessa painotetaan erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta sekä liiketoimintapotentiaalia.

 

AVEK jakaa CreaDemoa tammikuussa ensimmäistä kertaa. "Odotamme mielenkiintoisia hakemuksia. Lopullisestihan hakemukset ja hankkeet luovat CreaDemon sisällön!”, kiteyttää tuotantoneuvoja Milla Moilanen.

 

Uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämishankkeita toivotaan eri puolilta Suomea. "Marras-joulukuun aikana järjestetään yhteistyössä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten kanssa aktivointikierros hausta tiedottamiseksi ja hankeideoiden löytämiseksi", kertoo kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

 

CreaDemon ensimmäinen hakuaika on 1.12.2011–16.1.2012.  Hakulomakkeet ja -ohjeet löytyvät täältä

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun