Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK tukee viiden tv-draamasarjan käsikirjoittamista

11.6.2012

AVEK on jakanut vuoden 2012 tv-draamasarjojen käsikirjoitustuet.

Tukea saaneet teokset ovat Kaarle Ahon Sortavala, Gunilla Hemmingin Godheten själv, Matti Kunnusen Rahti, Marit Lallin Aurora ja Jukka-Pekka Siilin Luopiot.

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhosen mukaan tuettuja sarjaideoita yhdistää se, että niiden kaikkien pohjana on jokin merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Sen aiheuttamassa paineessa päähenkilöt toimivat ihmissuhteissaan ja joutuvat arvioimaan moraaliaan.

Ahon Sortavala tutkii suomalaisen paperiteollisuuden ulkoistamisen vaikutuksia sekä suomalaisten ja venäläisten suhteita suuren elintasokuilun yli. Hemmingin sarjassa Godheten själv pohditaan itsekkyyttä ja arvoja kaksikielisen rannikkokaupungin sairaalan yksityistämisprosessissa. Vastuutamme salakuljettajien armoille joutuvista, Suomesta karkotettavista pakolaisista arvioidaan Kunnusen teoksessa Rahti ja eko-rikoksiin ajautuvien ympäristöaktivistien moraalia Siilin sarjassa Luopiot. Aurorassa Lalli avaa suomalaisen sosiaalipolitiikan perustajan Aurora Karamzinin monitasoista ja traagistakin elämäntarinaa.

”Oli elämys löytää näin monta, ajankohtaista todellisuutta oivaltavasti käsittelevää sarjaideaa”, tuotantoneuvoja Korhonen toteaa. ”Toteutuessaan nämä teokset voivat osoittaa yhteisömme kipupisteitä ja ravistella kunnolla arvojamme.”

AVEKin jakaman tv-draamojen käsikirjoitustuen kohderyhmänä ovat ammattikäsikirjoittajat, joilla on jo näyttöä av-alan töistä. Tuen on tarkoitus mahdollistaa perusteellisen rakenteen ja juonen eli treatmentin kirjoittaminen 1‒4-osaisiin suomen- tai ruotsinkielisiin television draamasarjoihin.

Tuen yhteismäärä oli tänä vuonna 30 000 euroa. Kullekin käsikirjoittajalle myönnetty tuki on 6 000 euroa. Hakijoita oli yhteensä 30.

 

Lisätietoja antavat:
Tuotantoneuvoja Timo Korhonen, timo.korhonen(at)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2352
Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(at)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun