Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKilta 60 000 euroa tukea tv-sarjojen käsikirjoituksille

22.6.2011

AVEK jakoi 60 000 euroa käsikirjoitustukea tv-sarjoille. Tukea myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Käsikirjoitustukihakemuksia tuli 36, joista tukea myönnettiin yhdeksälle. 
 

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhonen kertoo hakemuksissa näkyneen toistuvana teemana suomalaisten suhteet vieraisiin kulttuureihin ja maahanmuuttoon. ”Tämä aihe on nyt ilmassa, ja on luonnollista että se heijastuu myös tv-sarjoihin. Eivät taiteilijat elä irti todellisuudesta”, Korhonen toteaa. Tukea saaneista käsikirjoituksista esimerkiksi Anna Lappalaisen neliosainen Lumikukkia kertoo kolmesta parempaa elämää etsivästä thaimaalaisesta naisesta, jotka tulevat postimyyntivaimoina Pohjanmaalle. Maria Suomisen ja Iiris Saaren-Seppälän Helsinki East taas on kolmiosainen rikossarja kansainvälisestä huume- ja ihmiskaupasta Suomessa.

Tuetuista käsikirjoituksista useassa on dokumentaariset lähtökohdat. Mukana on Aarne Norbergin ja Outi Aholan todellisuuteen perustava draamasarja 1990-luvun pankkikriisistä sekä Tarja Kylmän kolmiosainen sarja yksilökokemuksen löytämisestä 1830-luvun heräävässä Suomessa. Vain yksi tuetuista käsikirjoituksista on komediallinen: Heikki Huttu-Hiltusen terapiakulttuuria, elämäntapakursseja ja guruja hulvattomasti tutkiva sarja Kaksostutkimus.

AVEKin tv-sarjojen käsikirjoitustukia myönnettiin alkuperäisaiheisiin perustuville lyhyille 1–6-osaisille sarjoille. Tuki on suunnattu ammattikäsikirjoittajille, joilla on jo näyttöä av-alan töistä. Tuotantoneuvoja Korhonen olisi kuitenkin toivonut, että tukea saaneiden joukkoon olisi päässyt enemmän uusiakin tekijöitä. ”Pieni yllätys oli, että pääosin esiin nousivat kokeneet tekijät”, Korhonen sanoo. 
 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Timo Korhonen, timo.korhonen(at)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2352

Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(at)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351


Tv-sarjojen käsikirjoitustuen tukipäätökset

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun