Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK jakoi DigiDemo-tukea nuorille

9.11.2010

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt 363 000 euroa DigiDemo-tukea nuorten työllistämiseen. DigiDemolla tuetaan kulttuuristen sisältöjen kehittämistä digitaalisiin päätelaitteisiin. Erillisen nuorille suunnatun määrärahan tavoitteena on työllistää alle 30-vuotiaita av-alan ammattilaisia käsikirjoittamisessa ja hankkeiden kehittelyssä sekä parantaa nuorten työelämään pääsyä ja lisätä alan harjoittelupaikkoja.

 

DigiDemon nuorisomäärärahasta rahoitetaan uudentyyppisten sisältö- ja palvelukonseptien kehittämistä sekä demotuotantoja. Haussa konseptitukea myönnettiin seitsemälle hankkeelle ja demotukea yhdeksälletoista. Yhteensä hakemuksia tuli 52.

Tuen myöntämisen tärkeä kriteeri oli, että konseptituki kohdentuu nuorille, alle 30-vuotiaille, ja että demohankkeet työllistävät nuoria. ”On mielekästä saada nuoria töihin hyviin, elinkelpoisiin hankkeisiin”, tuotantoneuvoja Milla Moilanen sanoo. ”Työllistämisellä voi olla merkittävät vaikutukset nuorten tulevaisuudelle. Nuorten innovatiivisuudesta hyötyvät myös sisältötuotannon kehitysprojektit.”

Tuotantoneuvoja Moilasen mukaan haku oli monipuolinen kattaen sisältöjä pelituotannoista monimediaisiksi laajentuneisiin elokuvatuotantoihin. Uutena trendinä hakemuksissa näkyi myös lisätyn todellisuuden (augmented reality) hankkeita.

Päätökset DigiDemo-tuen jakamisesta teki asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat konsultti Markus Leikola, mediamanageri Kati Uusi-Rauva, kouluttaja, projektipäällikkö ja tv-tuottaja Marit Hohtokari sekä Aalto-yliopiston Media Factoryn johtaja Philip Dean. Esittelijänä toimi tuotantoneuvoja Milla Moilanen. DigiDemon nuorisotuki perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan 500 000 euron erillismäärärahaan. Kuluvana vuonna DigiDemon perusmäärärahaa oli jaossa yhteensä 750 000 euroa.

 

Lisätietoja:
Milla Moilanen, puhelinaika tiistaisin kello 10–12, puh. 040 900 9199
Lisätietoja myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350

DigiDemo-tukipäätökset 30.9.2010 päättyneessä haussaShare on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun