Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

Timo Korhonen AVEKin uudeksi tuotantoneuvojaksi

29.6.2010

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKille on valittu uusi tuotantoneuvoja. Timo Korhonen aloittaa työnsä syyskuun alusta.

Korhosen vastuulla ovat lyhyt- ja dokumenttielokuvat sekä yhdessä mediataiteen tuotantoneuvojana jatkavan Heidi Tikan kanssa elokuvahankkeiden ennakkovalmisteluun tarkoitettu Vieteri-tuki.

Timo Korhonen on ohjannut ja tuottanut dokumenttielokuvia vuodesta 1990, keskittyen viime vuosina tuottamiseen. Hän toimi laajan dokumenttielokuvan Toinen Suomi koulutus- ja tuotantohankkeen johtajana vuosina 2003–2006. Hän on työskennellyt myös YLE TV2:n Dokumenttiprojektin vs. tuottajana. Korhonen viimeistelee Taideteollisessa korkeakoulussa väitöskirjaansa dokumentaristin etiikasta.

”Siirtyminen pöydän toiselle puolelle tekijästä rahoituksen päättäjäksi on iso ja mielenkiintoinen hyppäys. Arvelen, että kokemus sekä ohjaamisesta että elokuva-alan pienyrittäjänä toimimisesta on antanut rahoittajan tehtäviin hyödyllistä kokemusta”, Korhonen sanoo. ”AVEKin toiminta on kiinnostavaa siksi, että se jakaa tekijöille tekijöiden omaa rahaa, perustuuhan sen rahoitus tekijänoikeuskorvauksiin. Se tekee työstä myös erityisellä tavalla vastuullista.”

AVEKin nykyisen tuotantoneuvojan, Pia Andellin, kaksivuotiskausi päättyy 30.6.2010.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun