Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK myönsi 303 000 euroa DigiDemo-tukea

25.11.2009

AVEK on jakanut DigiDemo-tukea kulttuurisille sisältötuotantohankkeille. Vuoden 2009 toisessa haussa tukea myönnettiin yhteensä 303 000 euroa. Määrärahan tarkoituksena on kehittää mielekkäitä kulttuurisia sisältöjä digitaalisiin päätelaitteisiin

DigiDemo kiinnosti nyt ennätysmäärää hakijoita: hakemuksia tuli 128 kappaletta. Myönteisen päätöksen näistä sai 29 hanketta. Hyviä hakemuksia oli paljon ja tukea olisi toivottu voivan myöntää enemmänkin, tuotantoneuvoja Milla Moilanen kertoo. DigiDemo-hankkeen kokonaistuen määrä kuluvalle vuodelle on 650 000 euroa.

Tukea saaneiden joukossa oli aiempaa enemmän monikanavaisuutta innovatiivisesti käyttäviä hankkeita. ”On ilahduttavaa, että monimediallisuutta pidetään lähtökohtana sisällön synnylle, ei vain keinona toistaa samaa sisältöä useassa formaatissa. Hankkeissa osataan entistä enemmän hyödyntää myös sosiaalista mediaa sisällöntuotannossa”, tuotantoneuvoja Moilanen iloitsee.

Digidemo-rahoitusta voi hakea konseptin tai käsikirjoituksen suunnitteluun sekä demohankkeisiin. Syksyn haussa konseptisuunnittelun tukea jaettiin 13 hankkeelle yhteensä 65 000 euroa ja demohankkeiden tukea 16 hakijalle yhteensä 238 000 euroa.

Päätökset DigiDemo-tuen jakamisesta teki asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat konsultti Markus Leikola, erikoissuunnittelija Kati Uusi-Rauva, kouluttaja, projektipäällikkö, tv-tuottaja Marit Hohtokari sekä johtaja Philip Dean. Esittelijänä toimi tuotantoneuvoja Milla Moilanen. DigiDemo-tuki perustuu opetusministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan.

Seuraava DigiDemo-määrärahan hakuaika päättyy 30.3.2010. Sitä ennen D² – ideasta demoksi -tapahtuman ideakilpailussa on mahdollista pitchata digitaalisia, kulttuurisia sisältö- ja palvelukonsepteja. D²-tapahtuma järjestetään Korjaamolla 2.2.2010. Tarkemmin D²-päivään sekä DigiDemo-tuen hakukriteereihin voi tutustua AVEKin nettisivuilla. 

DigiDemo-tukipäätökset 30.10.2009 -haussa

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun