Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKilta 60 000 euroa tutkimus- ja kehittelytukea

9.3.2010

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt 60 000 euroa tutkimus- ja kehittelytuki Vieteriä. Tukea myönnettiin 8 hankkeelle, yhteensä 20 hakemuksen joukosta.

AVEKin tuotantoneuvojat Pia Andell ja Heidi Tikka iloitsevat siitä, että hakijat ovat nyt selvästi löytäneet Vieteri-tuen. Tällä tukimuodolla mahdollistetaan audiovisuaalisen ilmaisun uusia muotoja ja kerronnallisia mahdollisuuksia tutkiva työskentely. Hakemuksia on kuluvalla kaudella jätetty jo 63 kappaletta, kun niitä koko edeltävällä kaudella tuli yhteensä 24. Lisäksi kauden 2009/2010 viimeinen Vieteri-haku on vasta edessä.

3D-tekniikka kiinnostaa tekijöitä edelleen vahvasti. Kokeellisen 3D-elokuvan kehittämiseen tukea sai RedNoseClub-teatteriyhdistys, jonka hankkeessa tutkitaan paitsi näyttelijöiden ja yleisön vuorovaikutusta myös 3D-kuvan emotionaalista vaikuttavuutta. Muita tuen saaneita ovat muun muassa Gateway Filmsin Inside Sound, tarkkaan lokalisaatioon perustuvan äänentoistojärjestelmän taiteellisten ilmaisumahdollisuuksien tutkimis- ja kehittämishanke sekä Turun Anikistien Pimeät otukset, Turun pääkirjaston ulkoseiniin heijastettava animaatioteos yön ja unien visioista, joka ottaa huomioon seinien muodot ja rakenteet myös sisällöllisenä elementtinä.

Tuotantoneuvojat Andell ja Tikka korostavat, ettei Vieteri ole ensisijaisesti tuotantotukea. Siksi päätöksiä tehtäessä tukia kohdennettiin tiettyjen ratkaisujen tutkimiseen koko teoksen toteutuksen sijaan. ”Toivoisimme, että hakemuksissa olisi selkeämmin piirretty esiin tutkimus- ja kehityskohde”, Andell ja Tikka kiteyttävät. AVEKin kauden viimeinen Vieteri-tuen hakuaika päättyy 6.4.2010.

Tukipäätökset  

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun